Tequila konflikt

Tequila konflikt

Et kjent søksmål fra 2019 [1]: Det meksikanske tilsynsorganet CRT (Consejo Regulador de Tequila) hadde startet et søksmål mot Heineken som omtalte ordet Tequila på Desperados-flaskene. Desperados tilhører Heinekens utvalgte internasjonale merkevare og er ifølge bryggeren en "tequila-flavored beer". Desperados markedsføres ikke i Mexico, men selges i Nederland, Spania, Tyskland, Frankrike, Polen og andre land. Ifølge Heineken inneholder smaken deres den rette tequilaen som de kjøper fra de meksikanske leverandørene som er medlemmer av CRT. De sørger også for at produktet overholder alle regler og krav for merking. I følge CRT bryter Heineken reglene for å beskytte navnene på lokale produkter. CRT er overbevist om at Heinekens tequila-ølsmakede øl i Desperados skader det gode navnet på tequila.

Tequila konflikt

Smakforsterkere

Ifølge CRT-direktør Ramon Gonzalez hevder Heineken at 75 prosent av smaken er tequila, men forskning fra CRT og et helsesenter i Madrid indikerer at Desperados ikke inneholder tequila. Problemet ser ut til å være med mengden smaksforsterkere tilsatt ølet og oppskriften som brukes til den. CRT uttaler i denne prosedyren at produktet Desperados ikke overholder meksikanske regler, noe som kreves for alle produkter som inneholder Tequila. Tequila er et beskyttet geografisk navn som betyr at bare Tequila produsert av selskaper som er sertifisert for det formålet i Mexico kan kalles Tequila. Agaves som brukes under destillasjon må for eksempel komme fra et spesielt valgt område i Mexico. Også 25 til 51 prosent av en blandet drink må inneholde tequila for å ha navnet på etiketten. CRT mener blant annet at forbrukere blir villedet fordi Heineken ville gi inntrykk av at det ville være mer tequila i ølet enn det det faktisk er.

Det er oppsiktsvekkende at CRT har ventet så lenge på å ta grep. Desperados har vært på markedet siden 1996. Ifølge Gonzalez skyldtes dette saksomkostningene, ettersom dette er en internasjonal sak.

Verifisering

Domstolen slo fast at selv om ordet 'tequila' fremstår tydelig på forsiden av emballasjen og i Desperados-reklame, vil forbrukerne fortsatt forstå at Tequila utelukkende brukes som krydder i Desperados og at prosentandelen av Tequila er lav. Påstanden om at det er Tequila i produktet, er ifølge retten rett. Faktisk kommer Tequila som er lagt til Desperados også fra en produsent godkjent av CRT. Forbrukeren blir heller ikke villet, fordi etiketten på baksiden av flasken sier at det er 'øl smaksatt med tequila', ifølge tingretten. Det er imidlertid uklart hvilken prosentandel av tequila som finnes i Desperados. Det fremgår av rettens dom at CRT har gjort det uklart at Tequila ikke brukes i tilstrekkelig mengde til å gi drikken et vesentlig kjennetegn. Dette er et kritisk spørsmål for å avgjøre om en spesifikasjon er tillatt eller om den anses som villedende.

konklusjonen

I dom av 15. mai 2019, ECLI:NL:RBAMS:2019:3564, har tingretten i Amsterdam konkluderte med at CRTs krav ikke kunne overføres på en av grunnlagene fastsatt av CRT. Påstandene ble avvist. Som et resultat av dette utfallet ble CRT dømt til å betale Heinekens saksomkostninger. Selv om Heineken vant denne saken, er merkingen på Desperado-flaskene justert. Den fete "Tequila" på forsiden av etiketten er erstattet med "Tequila med smak".

Avslutning

Hvis du opplever at noen andre bruker eller har registrert varemerket ditt, må du iverksette tiltak. Sjansen for suksess avtar jo lenger du venter på å handle. Hvis du vil vite mer om dette emnet, kan du kontakte oss. Vi har de rette advokatene som kan gi deg råd og støtte. Du kan tenke på hjelp i tilfelle brudd på varemerke, utarbeide en lisensavtale, overføre skjøte eller gjøre et navn og / eller logo valg for et varemerke.

[1] Domstolen i Amsterdam, 15 kan 2019

ECLI: NL: RBAMS: 2019: 3564

Personverninnstillinger
Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre opplevelsen din mens du bruker nettstedet vårt. Hvis du bruker tjenestene våre via en nettleser, kan du begrense, blokkere eller fjerne informasjonskapsler gjennom innstillingene for nettleseren din. Vi bruker også innhold og skript fra tredjeparter som kan bruke sporingsteknologi. Du kan selektivt gi ditt samtykke nedenfor for å tillate slike tredjepartsinnbygging. For fullstendig informasjon om informasjonskapslene vi bruker, data vi samler inn og hvordan vi behandler dem, vennligst sjekk vår Personvernserklæring
Law & More B.V.