Tequila konflikt

Et kjent søksmål fra 2019 [1]: Det meksikanske tilsynsorganet CRT (Consejo Regulador de Tequila) hadde startet et søksmål mot Heineken som omtalte ordet Tequila på sine Desperados-flasker. Desperados tilhører Heinekens utvalgte internasjonale merkevare og er ifølge bryggeren en "tequila-flavored beer". Desperados markedsføres ikke i Mexico, men selges i Nederland, Spania, Tyskland, Frankrike, Polen og andre land. Ifølge Heineken inneholder smaken deres den rette tequilaen som de kjøper fra de meksikanske leverandørene som er medlemmer av CRT. De sørger også for at produktet overholder alle regler og krav for merking. I følge CRT bryter Heineken reglene for å beskytte navnene på lokale produkter. CRT er overbevist om at Heinekens tequila-ølsmakede øl i Desperados skader tequilas gode navn.

Tequila konflikt

Smakforsterkere

Ifølge CRT-direktør Ramon Gonzalez, hevder Heineken at 75 prosent av smaken er tequila, men forskning fra CRT og et helsestasjon i Madrid indikerer at Desperados ikke inneholder tequila. Problemet ser ut til å være med mengden smaksforsterkere som er tilsatt ølet og oppskriften som ble brukt til det. CRT uttaler i denne prosedyren at produktet Desperados ikke er i samsvar med meksikanske forskrifter, som er påkrevd for alle produkter som inneholder Tequila. Tequila er et beskyttet geografisk navn som betyr at bare Tequila produsert av selskaper som er sertifisert for det formålet i Mexico, kan kalles Tequila. For eksempel må agaves som brukes under destillasjon komme fra et spesielt valgt område i Mexico. 25 til 51 prosent av en blandet drink må også inneholde tequila for å ha navnet på etiketten. CRT mener blant annet at forbrukere blir villedet fordi Heineken ville gi inntrykk av at det ville være mer tequila i ølet enn det faktisk er.

Det er oppsiktsvekkende at CRT har ventet så lenge på å ta grep. Desperados har vært på markedet siden 1996. Ifølge Gonzalez skyldtes dette saksomkostningene, ettersom dette er en internasjonal sak.

Verifisering

Domstolen slo fast at selv om ordet 'tequila' fremstår tydelig på forsiden av emballasjen og i Desperados-reklame, vil forbrukerne fortsatt forstå at Tequila utelukkende brukes som krydder i Desperados og at prosentandelen av Tequila er lav. Påstanden om at det er Tequila i produktet, er ifølge retten rett. Faktisk kommer Tequila som er lagt til Desperados også fra en produsent godkjent av CRT. Forbrukeren blir heller ikke villet, fordi etiketten på baksiden av flasken sier at det er 'øl smaksatt med tequila', ifølge tingretten. Det er imidlertid uklart hvilken prosentandel av tequila som finnes i Desperados. Det fremgår av rettens dom at CRT har gjort det uklart at Tequila ikke blir brukt i tilstrekkelig mengde til å gi drikken et vesentlig kjennetegn. Dette er et kritisk spørsmål for å avgjøre om en spesifikasjon er tillatt eller om den anses som villedende.

konklusjonen

I dommen 15. mai 2019, ECLI: NL: RBAMS: 2019: 3564, konkluderte tingretten i Amsterdam at CRTs krav ikke kunne tilordnes på et av basene satt av CRT. Påstandene ble avvist. Som et resultat av dette utfallet ble CRT pålagt å betale Heineken saksomkostninger. Selv om Heineken vant denne saken, har merkingen på Desperado-flasker blitt justert. Den fet skrift "Tequila" på forsiden av etiketten er erstattet med "Flavoured with Tequila".

Avslutning

Hvis du opplever at noen andre bruker eller har registrert varemerket ditt, må du iverksette tiltak. Sjansen for suksess avtar jo lenger du venter på å handle. Hvis du vil vite mer om dette emnet, kan du kontakte oss. Vi har de rette advokatene som kan gi deg råd og støtte. Du kan tenke på hjelp i tilfelle brudd på varemerke, utarbeide en lisensavtale, overføre skjøte eller gjøre et navn og / eller logo valg for et varemerke.

[1] Court of Amsterdam, 15. mai 2019

ECLI: NL: RBAMS: 2019: 3564

Dele