I prinsippet er energilovgivning viktig når energi kjøpes, leveres eller genereres. Energileverandører så vel som selskaper og privatpersoner spiller derfor en rolle i dette. Law & MoreAdvokater holder øye med all utvikling innen energiloven, inkludert ny utvikling innen generering av bærekraftig energi.

Leter du etter en energiloven?
BLI I KONTAKT MED LAW & MORE

Energilov

I prinsippet er energilovgivning viktig når energi kjøpes, leveres eller genereres. Energileverandører så vel som selskaper og privatpersoner spiller derfor en rolle i dette. Law & MoreAdvokater holder øye med all utvikling innen energiloven, inkludert ny utvikling innen generering av bærekraftig energi.

Hurtigmeny

Våre eksperter har en bred orientering, ettersom de fokuserer på alle former for energi. Altså olje, naturgass, elektrisitet, biomasse og vind- og solenergi. På grunn av denne brede orienteringen er våre kunder leverandører og produsenter samt forbrukere, investorer og leverandører av materialer og tjenester. Til slutt jobber vi også med utstyr til industrielle nettsteder, og dekker produkter som damp og demineralisert vann. Så trenger du en spesialist innen energirett? Law & More tilbyr deg følgende tjenester fra både Eindhoven og Amsterdam:

• Utarbeide varme- og energikontrakter;
• Tilbyr råd angående kjøp og salg av energi;
• Gi råd om overholdelse av energilovgivning og energiavtaler;
• Gi råd om utarbeidelse av en bærekraftig energipolitikk;
• Utarbeide energieffektivitetsplaner;
• Søk om tillatelser og unntak;
• Gi råd om handel med utslipp og handel med sertifikater.

Tom Meevis

Tom Meevis

Administrerende partner / advokat

 Ring +31 (0) 40 369 06 80

Hvorfor velge Law & More?

Lett tilgjengelig

Lett tilgjengelig

Law & More er tilgjengelig mandag til fredag
fra 08 til 00 og i helgene fra 22 til 00

God og rask kommunikasjon

God og rask kommunikasjon

Advokatene våre lytter til saken din og kommer opp
med en passende handlingsplan

Personlig tilnærming

Personlig tilnærming

Vår arbeidsmetode sikrer at 100% av kundene våre anbefaler oss, og at vi i gjennomsnitt blir vurdert til 9.4

"Jeg ville
å ha en advokat som
er alltid klar for meg,
selv i helgene ”

Den nye energilovgivningen

Energilov spiller en viktig rolle i dagens samfunn, da vi ikke lenger kan klare oss uten strøm, lys og varme. Det meste av energien genereres fortsatt av fossile brensler som olje og gass, men disse drivstoffene er dårlige for miljøet, og i tillegg går de tom. For å sikre at vi ikke går tom for energi og forbedre miljøet, skal vi nå bruke alternative energikilder som vann, vind, sollys og biogass. Disse energikildene er fremtiden, fordi de ikke er skadelige for miljøet, og de er også uuttømmelige.

Vår kompetanse innen energirett

Zonne energibilde

Solenergi

Vi fokuserer på energilov som fokuserer på vind og solenergi

Miljølovgivning

Miljølovgivning

Både nederlandske og europeiske lover gjelder miljølovgivning. La oss informere og gi deg råd

Emmisierechten / emmisiehandel image

Utslippsrettigheter / utslippshandel

Leter du etter en spesialist på handel med utslipp? Vi hjelper deg gjerne videre!

Energiproducerende bilde

Energiprodusent

Har du å gjøre med energisålen? Våre eksperter hjelper deg gjerne

For å sikre at en fremtidssikker energi- og klimapolitikk føres, har Nederland inngått energiavtalen for bærekraftig vekst. Målet med denne avtalen er å ha Nederlandene kjørt helt på bærekraftig energi innen 2050. Energiavtalen inneholder ulike mål for selskaper som krever at de sparer energi. I tillegg har den nederlandske regjeringen inngått langsiktige avtaler med et stort antall sektorer for å overvåke forbedringen av energieffektivitet. Bedriftene som inngår i disse avtalene vil ha flere fordeler: De vil dra nytte av kostnadsbesparelser, flere prosessinnovasjoner og et bærekraftig image. Men det er også flere forpliktelser knyttet til flerårsavtalene. Disse avtalene er kompliserte og det utarbeides et stort antall regler. Er selskapet ditt også berørt av det nye regelverket? Riktig juridisk støtte er viktig, slik at du vet hvor du står. Vær så snill og kontakt Law & More og vi hjelper deg gjerne.

energierecht-image-nytt

Lovgivning innen energileverandører

Må du forholde deg til kjøp eller salg av energi? Da vet du at du kan kjøpe strøm både over disk og via børsen. Siden en av partnermetoden en av partene kan gå konkurs, er juridisk støtte veldig viktig. Det er også viktig at det blir gjort klare avtaler slik at den andre parten oppfyller sine forpliktelser og leverandøren ikke lider tap. Law & More tilbyr støtte i disse aktivitetene slik at du ikke blir møtt med noen overraskelser.

I mange tilfeller skjer tilførsel av strøm og gass via et elektrisitets- eller gassnett. Personer eller selskaper som leverer energi til andre forbrukere er forpliktet til å utnevne en nettoperatør. Imidlertid er det unntak fra denne regelen: hvis du for eksempel bruker et lukket distribusjonssystem eller en direkte linje, gjelder ikke plikten til å utnevne en nettverksoperatør. Et lukket distribusjonssystem er et virksomhetsnettverk som er geografisk begrenset og bare kan ha et visst antall kunder. Eiere av et lukket distribusjonssystem kan søke om dispensasjon fra plikten til å utpeke en nettoperatør. En direkte linje eksisterer når en elektrisitetsledning eller gassrørledning kobler en energiprodusent direkte til en bruker av energi. En direkte linje er ikke en del av et nettverk, så det er ingen plikt til å utnevne en nettoperatør i dette tilfellet.

Hvis du er en del av en energileverandør, er det viktig for deg å avgjøre om det er et lukket distribusjonssystem eller en direkte linje. Dette fordi forskjellige rettigheter og plikter spiller en rolle i begge former for tilbud. Imidlertid er det andre aspekter du må ta hensyn til. For eksempel kan energileverandører trenge en lisens for å levere gass og strøm til små forbrukere. I tillegg må energileverandørene også ta hensyn til regelverket fra varmeloven, som igjen påvirker inngåelsen av varmekontrakter.

Har du spørsmål eller usikkerheter rundt energilovgivning for energileverandører? Så ring inn ekspertene til Law & More. Vi tilbyr juridisk støtte til selskaper og forbrukere som arbeider med gass og strøm. Enten du søker om lisens, tegner en energikontrakt eller deltar på en energimesse, er spesialistene våre til tjeneste.

Utslippshandel og sertifikathandel

Har du som selskap å gjøre med handel med utslipp eller handel med sertifikater? Du må beregne hvor mye CO2 du slipper ut hvert år, slik at du får en passende mengde utslippsrettigheter. Hvis det er slik at du slipper ut mer, fordi kjøpet av produktet ditt er økt, trenger du ekstra utslippsrettigheter. Hvis du trenger flere store mengder strøm, kan du delta i sertifikathandel. I begge tilfeller, Law & Moreadvokater vil komme godt med for deg. Våre spesialister fokuserer på utslippshandel og sertifikathandel og vet hvordan du kan hjelpe deg hvis du opplever problemer med dette. Så har du noen spørsmål om utslippsrettigheter? Ønsker du å søke om utslippstillatelse? Eller trenger du råd om handel med utslipp eller handel med sertifikater? Ta kontakt med advokatene på Law & More.

Vil du vite hva Law & More kan gjøre for deg som advokatfirma i Eindhoven?
Så kontakt oss på telefon 31 40 369 06 av send en e-post til:

MR. Tom Meevis, talsmann kl Law & More - [e-postbeskyttet]
MR. Maxim Hodak, advokat hos & More - [e-postbeskyttet]

Law & More B.V.