I BEHOV AV ET ANSATSKONTRAKT?
Spør om lovlig hjelp

VÅRE LOVERE ER SPESIALISTER I NEDERLANDSK LOV

Krysset av Klar.

Krysset av Personlig og lett tilgjengelig.

Krysset av Dine interesser først.

Lett tilgjengelig

Lett tilgjengelig

Law & More er tilgjengelig mandag til fredag
fra 08 til 00 og i helgene fra 22 til 00

God og rask kommunikasjon

God og rask kommunikasjon

Advokatene våre lytter til saken din og kommer opp
med en passende handlingsplan

Personlig tilnærming

Personlig tilnærming

Vår arbeidsmetode sikrer at 100% av våre kunder
anbefaler oss og at vi i gjennomsnitt er rangert med en 9.4

Arbeidskontrakt

En arbeidsavtale er en skriftlig kontrakt som inneholder alle avtalene som er inngått mellom en arbeidsgiver og en ansatt. Avtalen inneholder alle rettigheter og plikter for begge parter.

Noen ganger kan det være mangel på klarhet i om det er en arbeidsavtale eller ikke. I henhold til loven er en arbeidsavtale en avtale der den ene parten, den ansatte, forplikter seg til å utføre arbeid i en viss periode i tjenesten til den andre parten, arbeidsgiveren, og motta betaling for dette arbeidet. Fem hovedelementer skilles i denne definisjonen:

 • den ansatte må utføre arbeid;
 • arbeidsgiver skal betale lønn for arbeidet;
 • arbeidet må utføres i en viss tidsperiode;
 • det må være et myndighetsforhold;
 • arbeidstakeren må utføre arbeidet selv.

Tom Meevis bilde

Tom Meevis

ADMINISTRERENDE PARTNER / ADVOKATER

tom.meevis@lawandmore.nl

Advokatfirma i Eindhoven og Amsterdam

Bedriftsadvokat

"Law & More advokater
er involvert og kan føle empati
med klientens problem”

Typer arbeidsavtaler

Det er forskjellige typer arbeidsavtaler, og typen avhenger av arbeidsforholdet mellom arbeidsgiver og arbeidstaker. En arbeidsgiver og en ansatt kan inngå en tidsbegrenset arbeidsavtale eller en kontrakt på ubestemt tid.

Midlertidig ansettelseskontrakt

I tilfelle en tidsbegrenset arbeidsavtale, er sluttdatoen for kontrakten fast. Et annet alternativ er at arbeidsgiver og arbeidstaker skal avtale å inngå et ansettelsesforhold i en viss periode, for eksempel for varigheten av et bestemt prosjekt. Kontrakten avsluttes deretter automatisk når prosjektet avsluttes.

Hva kundene sier om oss

[show-testimonials orderby='menu_order' order='DESC' limit='1′ pagination='on' layout='grid' options='theme:none,info-position:info-below,text-alignment:center, kolonner:1,filter:ingen,vurdering:på,quote-content:short,charlimitextra:(...),display-image:on,image-size:ttshowcase_small,image-shape:circle,image-effect:none,image- link:on']

Våre advokater står klare til å hjelpe deg:

Office Law & More

En arbeidsgiver kan tilby en ansatt kontrakt til en ansatt med maksimalt tre ganger i en periode på inntil 24 måneder. Hvis det er en periode mellom tidsbegrensede ansettelseskontrakter hvor det ikke er noen arbeidsavtale, og denne perioden har maksimalt 6 måneder, regnes likevel tiden mellom kontraktene i beregningen av 24-månedersperioden.

Oppsigelse av tidsbegrenset arbeidsavtale

En tidsbegrenset arbeidsavtale slutter ved bruk av loven. Dette betyr at kontrakten avsluttes automatisk til avtalt tid, uten å måtte gjøre noe. Arbeidsgiveren må informere den ansatte skriftlig en måned i forveien om arbeidsavtalen vil bli forlenget eller ikke, og i så fall under hvilke betingelser. En tidsbegrenset arbeidsavtale må imidlertid sies opp dersom partene har blitt enige om dette, eller hvis dette er lovpålagt.

En tidsbegrenset arbeidsavtale kan bare sies opp for tidlig, det vil si før arbeidsavtalens løpetid er utløpt, dersom dette er avtalt skriftlig av begge parter. Det er derfor lurt å alltid inkludere en midlertidig oppsigelsesklausul med en oppsigelsestid i en tidsbegrenset arbeidsavtale.

Leter du etter advokatbistand i å utarbeide en tidsbegrenset arbeidsavtale? Advokatene til Law & More står til din tjeneste.

Ansettelseskontrakt på ubestemt tid

En arbeidsavtale i en ubestemt periode omtales også som en fast arbeidsavtale. Hvis det ikke er noen avtale om hvor lang tid kontrakten vil bli inngått, antas arbeidsavtalen å være på ubestemt tid. Denne typen arbeidsavtaler fortsetter til den blir sagt opp.

Oppsigelse av en arbeidsavtale på ubestemt tid

En viktig forskjell i forhold til en tidsbegrenset arbeidsavtale er oppsigelsesmetoden. Forhåndsvarsel er påkrevd for å si opp en arbeidsavtale i ubestemt tid. Arbeidsgiver kan søke om oppsigelsestillatelse ved UWV eller be underretten om å oppløse kontrakten. En gyldig grunn er imidlertid nødvendig for dette. Hvis arbeidsgiveren mottar oppsigelsestillatelsen, må han si opp arbeidsavtalen under overholdelse av gjeldende oppsigelsestid.

Årsaker til oppsigelse av en ubegrenset arbeidsavtale

En arbeidsgiver kan bare avskjedige en arbeidstaker hvis han har god grunn til det. Derfor må det være en rimelig grunn for oppsigelse. Følgende er de vanligste oppsigelsesformene.

Oppsigelse av økonomiske årsaker

Hvis omstendighetene i arbeidsgiverselskapet er grunn nok til å be om oppsigelse av en ansatt, omtales dette av oppsigelse av økonomiske årsaker. Ulike økonomiske grunner kan være gjeldende:

 • dårlig eller forverret økonomisk situasjon;
 • arbeidsreduksjon;
 • organisatoriske eller teknologiske endringer i selskapet;
 • opphør av virksomhet;
 • flytting av selskapet.

ArbeidskontraktDysfunksjonell avskjed

Oppsigelse på grunn av funksjonssvikt betyr at den ansatte ikke oppfyller jobbkravene og er uegnet for jobben sin. Det må være klart for arbeidstakeren hva, etter arbeidsgivers mening, må forbedres med hensyn til hans eller hennes funksjon. Som en del av forbedringsprosessen må prestasjonssamtaler holdes med den ansatte regelmessig. Det bør vurderes å tilby kurs eller coaching av en tredjepart på bekostning av arbeidsgiveren. Rapporter må gjøres om intervjuene og inkluderes i den ansattes personalfil. I tillegg må arbeidstakeren gis tilstrekkelig tid til å forbedre ytelsen.

Umiddelbar oppsigelse

Ved øyeblikkelig oppsigelse sier arbeidsgiveren opp arbeidstakerens arbeidsavtale med øyeblikkelig virkning, dvs. uten varsel. Arbeidsgiveren må ha en presserende grunn for dette, og oppsigelsen må gis "umiddelbart". Dette betyr at arbeidsgiveren må avskjedige den ansatte umiddelbart i det øyeblikket den presserende grunnen er klar. Årsaken til oppsigelsen må gis samtidig med oppsigelsen. Følgende årsaker kan anses som presserende:

 • tyveri;
 • underslag;
 • mishandling;
 • grov fornærmelse;
 • ikke holde forretningshemmeligheter.

Avskjed med gjensidig samtykke

Hvis arbeidsgiver og arbeidstaker begge blir enige om oppsigelse av arbeidsavtalen, er avtalene mellom begge parter fastsatt i en oppgjørsavtale. I dette tilfellet slutter arbeidsavtalen etter gjensidig avtale. Arbeidsgiveren trenger ikke å be om tillatelse fra UWV eller underrettsretten til å si opp arbeidsavtalen.

Har du noen spørsmål om en arbeidsavtale? Søk juridisk hjelp fra Law & More.

Vil du vite hva Law & More kan gjøre for deg som advokatfirma i Eindhoven og Amsterdam?
Så kontakt oss på telefon +31 40 369 06 80 eller send en e-post til:
MR. Tom Meevis, talsmann kl Law & More - tom.meevis@lawandmore.nl
MR. Maxim Hodak, advokat hos & More - maxim.hodak@lawandmore.nl

Law & More