TRENGER HJELP FOR å beregne PARTNER-ALIMONI?
Spør om lovlig hjelp

VÅRE LOVERE ER SPESIALISTER I NEDERLANDSK LOV

Krysset av Klar.

Krysset av Personlig og lett tilgjengelig.

Krysset av Dine interesser først.

Lett tilgjengelig

Lett tilgjengelig

Law & More er tilgjengelig mandag til fredag ​​fra 08 til 00 og i helgene fra 22 til 00

God og rask kommunikasjon

God og rask kommunikasjon

Våre advokater lytter til saken din og kommer med en passende handlingsplan
God og rask kommunikasjon

Personlig tilnærming

Vår arbeidsmetode sikrer at 100% av kundene våre anbefaler oss, og at vi i gjennomsnitt blir vurdert til 9.4

Partner underholdsbidrag

Har du eller din eks-partner ikke en tilstrekkelig inntekt til å leve etter skilsmissen? Da har den andre partneren plikt til å betale underholdsbidrag til eks-partneren.

Hurtigmeny

Når har du rett til å motta underholdsbidrag fra din eks-partner?

I prinsippet har du rett til underholdsbidrag hvis du etter skilsmissen ikke har tilstrekkelig inntekt til å forsørge deg selv. Din levestandard på ekteskapstidspunktet vil bli tatt i betraktning for å avgjøre om du har rett til underholdsbidrag. I praksis vil en av begge partnere få rett til underholdsbidrag. I de fleste tilfeller er dette kvinnen, spesielt hvis hun har stått for det meste av husholdningens og barnas pleie. I så fall har kvinnen ofte ingen inntekt eller begrenset inntekt fra deltidsarbeid. I en situasjon der mannen har oppfylt rollen som 'husmann' og kvinnen har gjort karriere, kan mannen i utgangspunktet kreve underholdsbidrag.

Aylin Selamet

Aylin Selamet

ADVOKAT

aylin.selamet@lawandmore.nl

Trenger du en skilsmisseadvokat?

Barnebidrag

Hver virksomhet er unik. Derfor vil du motta juridisk rådgivning som er direkte relevant for din virksomhet.

Vi har en personlig tilnærming og jobber sammen med deg mot en passende løsning.

En skilsmisse er en vanskelig periode. Vi hjelper deg gjennom hele prosessen.

Bor separat

Bor separat

Våre bedriftsadvokater kan vurdere avtaler og gi råd om dem.

Er du i ferd med å skille deg?

I så fall vil det utvilsomt være mange problemer du står overfor. Fra å arrangere ektefelle- og barnebidrag til ikke-økonomiske saker som å lage en forvaringsplan, kan skilsmisse ha en betydelig innvirkning både følelsesmessig og juridisk.

For å forberede deg har vi samlet informasjon om spørsmål knyttet til å løse en skilsmisse i vår nye hvitbok. Last ned filen nedenfor gratis og få innsikt for å hjelpe deg med å navigere i skilsmisseprosessen problemfritt.

"Law & More advokater
er involvert og kan føle empati
med klientens problem”

Nivå av partnere underhold

I samråd kan du og din eks-partner bli enige om mengden av underholdsbidraget. Hvis du ikke kan oppnå enighet sammen, vil en av våre advokater gjerne hjelpe deg. Ikke bare kan vi hjelpe deg med forhandlingsprosessen, men vi kan også bestemme mengden av partnereholdet for deg. Dette gjør vi ved å gjøre en vedlikeholdsberegning.

Dommeren vil ikke bare se på den økonomiske situasjonen til vedlikeholdsmottakeren, men også på den økonomiske situasjonen til vedlikeholdsmottakeren. På bakgrunn av begge situasjoner vil retten avgjøre om en av dere har rett til å motta underholdsbidrag, og i så fall størrelsen på underholdsbidraget. I noen tilfeller er det mulig at du faktisk har rett til partnervedlikehold, men at de økonomiske detaljene til eks-partneren din viser at han eller hun rett og slett ikke er i stand til å betale partnerunderhold.

Hva kundene sier om oss

Våre skilsmisseadvokater står klare til å hjelpe deg:

Office Law & More

Beregner vedlikehold

En vedlikeholdsberegning er en ganske kompleks beregning siden mange faktorer må tas med i betraktningen. Law & More vil gjerne utføre beregningen av partnertall for deg.

Fastsette behovet
Mengden av underhold på partneren avhenger av behovet til den som mottar underholdsbidrag og av kapasiteten til den som må betale underholdsbidrag. For å bestemme behovene til underholdsmottakeren antas en standard på omtrent 60% av netto familieinntekt minus kostnadene for barn.

Fastsettelse av økonomisk kapasitet
Det blir foretatt en beregning av bæreevne for begge parter. Denne beregningen avgjør om vedlikeholdsansvarlig har tilstrekkelig økonomisk kapasitet til å kunne betale underholdsbidrag. For å bestemme den økonomiske kapasiteten til den som må betale underhold, må hans eller hennes nettoinntekt først bestemmes. Alimentasjonsbetaleren kan først trekke et antall kostnader fra denne inntekten. Dette er hovedsakelig kostnader som underholdsbetaleren må pådra for å få endene til å møte (kostnader).

Sammenligning av bæreevne
Til slutt må det gjøres en sammenligning av bæreevne. Denne sammenligningen brukes til å beregne mengden vedlikehold som partene har lik økonomisk frihet for. Omfanget av underholdskreditor sammenlignes med omfanget av underholdsskyldneren. Tanken bak er at underholdskreditor ikke trenger å være i en bedre økonomisk stilling enn underholdsgjeld som et resultat av underholdsutbetalingen.

Vil du vite hva din økonomiske situasjon vil være etter skilsmissen din? Kontakt Law & More og vi kan samarbeide med deg for å finne ut hvor mye underholdsbidrag du må betale eller motta.

Skiftende underholdsbidrag

Hvis du vil ensidig kansellere eller endre partnerunderholdsbidraget, må dette gjøres gjennom retten. Vi kan sende inn en endringsforespørsel ved retten på dine vegne. Retten kan endre underholdsbidraget, dvs. øke, redusere eller sette til null. I følge loven må det da være en "endring av omstendighetene". Hvis retten finner ut at det ikke er noen endring av omstendighetene, vil ikke din anmodning bli imøtekommet. Dette konseptet er ikke nærmere forklart i loven og kan derfor gjelde et bredt spekter av omstendigheter. I praksis innebærer dette ofte en endring i de økonomiske forholdene til en av eks-partnerne.

Oppsigelse av partnere underhold
Plikten til å betale underholdsbidrag til partnere kan ende i følgende situasjoner:

  • i tilfelle din eller din eks-partners død;
  • dersom den maksimale underholdsperioden fastsatt av retten er utløpt;
  • dersom den som mottar underhold gifter seg på nytt, inngår registrert partnerskap eller begynner å leve sammen;
  • dersom de økonomiske forhold har endret seg og den som mottar underhold kan livnære seg

Våre skilsmisseadvokater har kunnskap om både familierett og gründerkunnskap, og er derfor ideelt plassert for å gi deg juridisk og skattehjelp i disse tilfellene. Trenger du en skilsmisseadvokat? Kontakt Law & More.

Vil du vite hva Law & More kan gjøre for deg som advokatfirma i Eindhoven og Amsterdam?
Så kontakt oss på telefon +31 40 369 06 80 eller send en e-post til:
MR. Tom Meevis, talsmann kl Law & More - tom.meevis@lawandmore.nl
MR. Maxim Hodak, advokat hos & More - maxim.hodak@lawandmore.nl

Law & More