Underholdsbidrag og omregningsbilde

Underholdsbidrag og omberegning

Økonomiske avtaler er en del av skilsmissen

En av avtalene gjelder vanligvis underholdsbidrag for barn eller barn: bidrag til levekostnadene for barnet eller ekspartneren. Når eks-partnerne sammen eller en av dem arkiverer for skilsmisse, er en underholdsberegning inkludert. Loven inneholder ingen regler for beregning av underholdsbidrag. Det er derfor de såkalte “Trema-standardene” som er utarbeidet av dommerne er utgangspunktet for dette. Behovet og kapasiteten ligger til grunn for denne beregningen. Behovet refererer til det velvære som ekspartneren og barna var vant til før skilsmissen. Vanligvis, etter skilsmissen, er det ikke mulig for ekspartneren å sørge for velvære på samme nivå fordi den økonomiske plassen eller kapasiteten til det er for begrenset. Barnemessig underholdsrett har vanligvis forrang fremfor underholdsbidrag. Hvis det fortsatt er noen økonomisk kapasitet etter denne avgjørelsen, kan den brukes til ethvert partnerunderholdsbidrag.

Partneren eller barnepengene beregnes på grunnlag av den nåværende situasjonen til ekspartnerne. Imidlertid, etter skilsmissen, kan denne situasjonen og med den betalingsevnen endre seg over tid. Det kan være forskjellige årsaker til dette. I denne sammenhengen kan du tenke på for eksempel å gifte deg med en ny partner eller en lavere inntekt på grunn av oppsigelse. I tillegg kan innledende underholdsbidrag ha blitt bestemt på grunnlag av uriktige eller ufullstendige data. I så fall kan det være nødvendig å få underholdet omberegnet. Selv om det ofte ikke er meningen, kan det å beregne noen form for underholdsbidrag føre til gamle problemer eller skape nye økonomiske problemer for eks-partneren, slik at spenninger mellom eks-partnerne kan bygge seg opp igjen. Det er derfor lurt å legge den endrede situasjonen til og få omberegningen av underholdsbidraget utført av en megler. Law & MoreMeglere hjelper deg gjerne med dette. Law & MoreMeglerne vil veilede deg gjennom konsultasjoner, garantere juridisk og følelsesmessig støtte, ta hensyn til begge parters interesser og deretter registrere dine fellesavtaler.

Noen ganger fører imidlertid ikke mekling til ønsket løsning mellom ekspartnerne og dermed nye avtaler om omberegning av underholdsbidraget. I så fall er trinnet til retten åpenbart. Vil du ta dette skrittet for retten? Da trenger du alltid en advokat. Advokaten kan da be retten om å endre underholdsplikten. I så fall vil eks-partneren din ha seks uker på seg til å sende inn en forsvarserklæring eller en motforespørsel. Retten kan da endre vedlikeholdet, det vil si øke, redusere eller sette det til null. I følge loven krever dette en ”endring av omstendigheter”. Slike endrede omstendigheter er for eksempel følgende situasjoner:

  • oppsigelse eller arbeidsledighet
  • flytting av barna
  • nytt eller annerledes arbeid
  • gifte seg igjen, samboer eller inngå et registrert partnerskap
  • endring i foreldreadgangsregimet

Fordi loven ikke presist definerer begrepet “endring av omstendigheter”, kan det også omfatte andre omstendigheter enn de som er nevnt ovenfor. Dette gjelder imidlertid ikke situasjoner der du velger å jobbe mindre eller bare skaffe deg en ny partner, uten å bo sammen, gifte deg eller inngå et registrert partnerskap.

Finner dommeren at det ikke er noen endring i omstendighetene? Da vil ikke din forespørsel bli imøtekommet. Er det noen endring i omstendighetene? Så selvfølgelig vil din forespørsel bli innvilget. Forresten vil din forespørsel bli imøtekommet umiddelbart og uten justeringer hvis det ikke er noe svar fra din tidligere partner på det. Avgjørelsen følger vanligvis mellom fire og seks uker etter høringen. I sin avgjørelse vil dommeren også angi hvilken dag et nylig bestemt beløp i partner- eller underholdsbidrag skal betales. I tillegg kan retten bestemme at endringen i vedlikehold vil skje med tilbakevirkende kraft. Er du uenig i dommerens avgjørelse? Da kan du anke innen 3 måneder.

Har du spørsmål om underholdsbidraget, eller vil du at underholdet skal beregnes på nytt? Ta deretter kontakt Law & More. På Law & More, forstår vi at skilsmisse og påfølgende hendelser kan ha dype konsekvenser for livet ditt. Derfor har vi en personlig tilnærming. Sammen med deg og muligens din eks-partner, kan vi bestemme din juridiske situasjon under samtalen på bakgrunn av dokumentasjonen og prøve å kartlegge og deretter registrere din visjon eller ønsker med hensyn til omberegningen av underholdsbidraget. Vi kan også juridisk hjelpe deg i all underholdsprosedyre. Law & MoreAdvokatene er eksperter innen person- og familierett og hjelper deg gjerne gjennom denne prosessen, muligens sammen med partneren din.

Personverninnstillinger
Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre opplevelsen din mens du bruker nettstedet vårt. Hvis du bruker tjenestene våre via en nettleser, kan du begrense, blokkere eller fjerne informasjonskapsler gjennom innstillingene for nettleseren din. Vi bruker også innhold og skript fra tredjeparter som kan bruke sporingsteknologi. Du kan selektivt gi ditt samtykke nedenfor for å tillate slike tredjepartsinnbygging. For fullstendig informasjon om informasjonskapslene vi bruker, data vi samler inn og hvordan vi behandler dem, vennligst sjekk vår Personvern
Law & More B.V.