Erstatning av ikke-materiell skade ...

Eventuell erstatning for ikke-materielle skader forårsaket av død eller ulykke var inntil nylig ikke dekket av den nederlandske sivilrettslige loven. Disse ikke-materielle skadene inneholder sorgen for de nære pårørende som er forårsaket av en hendelse med død eller ulykke fra deres kjære som en annen part skal holdes ansvarlig for. Denne typen kompensasjon er mer en symbolsk gest fordi den realistisk ikke kan måles til den faktiske sorgen som en nær slektning føler.

Selv om det har vært en introduksjon av statssekretær Teeven for det nye lovforslaget siden 18. desember 2013, hadde det blitt utarbeidet 16. juli 2015 og har nylig blitt godkjent 10. april 2018. De har bedt om mange år nå for å endre de pårørendes juridiske stillinger for å hjelpe dem i sorgprosessen. Erstatningen for ikke-materielle skader i tilfelle dødsfall eller ulykker innebærer anerkjennelse av sorg og oppreisning for de som bærer de følelsesmessige konsekvensene av disse hendelsene.

Erstatning av ikke-materiell skade i tilfelle ulykker eller død

Det betyr at de pårørende har krav på erstatning i tilfelle sjøfolks død eller langvarige uførhet på grunn av en yrkesskade som arbeidsgiver skal stilles til ansvar for. Offrenes pårørende kan kategoriseres som:

  • partneren
  • barna
  • stebarna
  • foreldrene

Det faktiske kompensasjonsbeløpet for ikke-materiell skade i tilfelle ulykker eller dødsfall kan variere avhengig av konteksten til hendelsen. Beløpet kan variere fra € 12.500 til € 20.000. Den nye loven om erstatning for ikke-materiell skade i tilfelle ulykker eller død vil tre i kraft 1. januar 2019.

Personverninnstillinger
Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre opplevelsen din mens du bruker nettstedet vårt. Hvis du bruker tjenestene våre via en nettleser, kan du begrense, blokkere eller fjerne informasjonskapsler gjennom innstillingene for nettleseren din. Vi bruker også innhold og skript fra tredjeparter som kan bruke sporingsteknologi. Du kan selektivt gi ditt samtykke nedenfor for å tillate slike tredjepartsinnbygging. For fullstendig informasjon om informasjonskapslene vi bruker, data vi samler inn og hvordan vi behandler dem, vennligst sjekk vår Personvern
Law & More B.V.