midlertidig kontrakt

Overgangskompensasjon for en arbeidskontrakt: Hvordan fungerer den?

Under visse omstendigheter har en ansatt hvis ansettelseskontrakt ender rett til en juridisk bestemt kompensasjon. Dette kalles også overgangsbetaling, som er ment å lette overgangen til en annen jobb eller for mulig opplæring. Men hva er reglene for denne overgangsbetalingen: når har den ansatte rett til det, og hvor mye er overgangsbetalingen nøyaktig? Reglene om overgangsbetaling (midlertidig kontrakt) diskuteres suksessivt i denne bloggen.

Overgangskompensasjon for en arbeidskontrakt: Hvordan fungerer den?

Rett til overgangsbetaling

I henhold til art. 7: 673 avsnitt 1 i den nederlandske sivile loven, har en ansatt rett til en overgangsbetaling, som også kan brukes til ikke-arbeidsrelaterte formål. Kunst. 7: 673 BW spesifiserer i hvilke tilfeller en arbeidsgiver er forpliktet til å betale dette.

Slutt på arbeidskontrakten på initiativ fra arbeidsgiver på initiativ fra den ansatte
ved kansellering rett til overgangsbetaling ingen rett*
ved oppløsning rett til overgangsbetaling ingen rett*
ved drift av loven uten videreføring rett til overgangsbetaling ingen rett *

* Arbeidstakeren har bare rett til en overgangsbetaling hvis dette er et resultat av alvorlig skyldig handling eller unnlatelse fra arbeidsgiverens side. Dette er bare tilfelle i svært alvorlige tilfeller som seksuell trakassering og rasisme.

unntak

I noen tilfeller skylder imidlertid ikke en arbeidsgiver en overgangsbetaling. Unntakene er:

  • den ansatte er yngre enn atten og har jobbet mindre enn tolv timer i uken i gjennomsnitt;
  • arbeidskontrakten med en ansatt som har nådd pensjonsalder avsluttes;
  • oppsigelsen av arbeidskontrakten er et resultat av alvorlig skyldig handling fra den ansatte;
  • arbeidsgiveren har blitt erklært konkurs eller i et moratorium;
  • tariffavtalen bestemmer at du i stedet for en overgangsbetaling kan motta en erstatningsbestemmelse hvis oppsigelsen skjedde av økonomiske årsaker. Dette erstatningsanlegget er selvfølgelig underlagt visse betingelser.

Beløp for overgangsbetaling

Overgangsbetalingen utgjør 1/3 av brutto månedslønn per tjenesteår (fra 1. arbeidsdag).

Følgende formel brukes for alle gjenværende dager, men også for ansettelser som har vart mindre enn ett år: (bruttolønn mottatt på den gjenværende delen av arbeidskontrakten /brutto månedslønn) x (1/3 brutto månedslønn /12) .

Det eksakte beløpet for overgangsbetalingen avhenger derfor av lønnen og varigheten den ansatte har jobbet for arbeidsgiveren. Når det gjelder månedslønn, må feriepenger og andre godtgjørelser som bonuser og overtidsgodtgjørelser også legges til. Når det gjelder arbeidstid, må arbeidstakerens påfølgende kontrakter med samme arbeidsgiver også legges til beregningen av antall års tjeneste. Kontrakter fra en etterfølgende arbeidsgiver, for eksempel hvis arbeidstakeren først jobbet for arbeidsgiveren gjennom et arbeidsformidling, må også legges sammen. Hvis det har vært et intervall på mer enn 6 måneder mellom to ansettelseskontrakter til den ansatte, er den gamle kontrakten ikke lenger inkludert i beregningen av antall år som er utført for beregning av overgangsbetalingen. Årene de ansatte har vært syke, er også inkludert i antall års arbeidstjeneste. Tross alt, hvis en ansatt har vært syk lenge med lønnsutbetaling og arbeidsgiver sier ham opp etter to år, har arbeidstakeren fortsatt krav på overgangsbetaling.

Maksimal overgangsbetaling som en arbeidsgiver må betale er € 84,000 2021 (i 84,000) og justeres årlig. Hvis den ansatte overskrider dette maksimale beløpet basert på beregningsmetoden ovenfor, vil han derfor bare motta 2021 XNUMX euro i overgangsbetaling i XNUMX.

Fra 1. januar 2020 gjelder det ikke lenger at arbeidskontrakten må ha vart minst to år for rett til overgangsbetaling. Fra 2020 har hver ansatt, inkludert en ansatt med midlertidig kontrakt, krav på overgangsbetaling fra første arbeidsdag.

Er du ansatt og tror du at du har krav på en overgangsbetaling (og har du ikke mottatt den)? Eller er du arbeidsgiver og lurer du på om du er pliktig til å betale den ansatte en overgangsbetaling? Vær så snill og kontakt Law & More på telefon eller e-post. Våre spesialiserte og ekspertadvokater innen arbeidsrett hjelper deg gjerne.

Personverninnstillinger
Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre opplevelsen din mens du bruker nettstedet vårt. Hvis du bruker tjenestene våre via en nettleser, kan du begrense, blokkere eller fjerne informasjonskapsler gjennom innstillingene for nettleseren din. Vi bruker også innhold og skript fra tredjeparter som kan bruke sporingsteknologi. Du kan selektivt gi ditt samtykke nedenfor for å tillate slike tredjepartsinnbygging. For fullstendig informasjon om informasjonskapslene vi bruker, data vi samler inn og hvordan vi behandler dem, vennligst sjekk vår Personvernserklæring
Law & More B.V.