Kan-du-register-a-selskap-at-a-virtuell-office-adresse

Kan du registrere et selskap på en virtuell kontoradresse?

Et vanlig spørsmål blant gründere er om du kan registrere et selskap på en virtuell kontoradresse. På nyhetene leser du ofte om utenlandske selskaper med postadresse i Nederland. Å ha såkalte PO-kasseselskaper har det fordeler. Flertallet av gründere vet at denne muligheten eksisterer, men hvordan du klarer den og hvilke krav du må oppfylle, er fremdeles uklart for mange. Det hele starter med registrering på handelskammeret. Det er mulig å registrere virksomheten selv om du bor i utlandet. Imidlertid er det en hovedforespørsel: ditt selskap må ha en nederlandsk besøksadresse, eller forretningsvirksomheten til bedriften din må finne sted i Nederland.

Juridiske krav nettbutikk

Som eier av en nettbutikk har du juridiske forpliktelser overfor kunden. Det er obligatorisk å ha en returpolicy, du må være tilgjengelig for kundehenvendelser, du er ansvarlig for garantien, og du må tilby minst ett alternativ etter betaling. Når det gjelder et forbrukerkjøp, er kravet også at en forbruker ikke trenger å betale mer enn 50% av kjøpesummen på forhånd. Selvfølgelig er det tillatt, hvis forbrukeren gjør dette frivillig, å betale full betaling, men en (nett) forhandler har ikke lov til å forplikte seg. Dette kravet gjelder bare når du kjøper produkter, for tjenester kreves full forskuddsbetaling.

Er det obligatorisk å nevne en adresse?

Plasseringen av kontaktinformasjonen må være tydelig og logisk å finne i nettbutikken. Årsaken bak dette er at en kunde har rett til å vite hvem han / hun gjør forretninger med. Dette kravet støttes av loven og er derfor obligatorisk for hver nettbutikk.

Kontaktinformasjonen består av tre deler:

  • Firmaets identitet
  • Kontaktinformasjonen til selskapet
  • Den geografiske adressen til selskapet.

Selskapets identitet betyr selskapets registreringsdetaljer, for eksempel handelskammernummeret, momsnummeret og firmanavnet. Kontaktinformasjonen er dataene forbrukerne kan bruke til å kontakte nettbutikken. Den geografiske adressen er referert til som adressen selskapet driver sin virksomhet fra. Den geografiske adressen må være en besøksadresse og kan ikke være en postboksadresse. I mange små nettbutikker er kontaktadressen den samme som den geografiske adressen. Det kan være vanskelig å oppfylle kravet om å oppgi kontaktinformasjon. Her under kan du lese mer om hvordan du fremdeles kan oppfylle dette kravet.

Virtuell adresse

Hvis du ikke vil eller ikke kan gi en besøkbar adresse på nettbutikken din, kan du bruke en virtuell kontoradresse. Denne adressen kan også administreres av organisasjonen du betaler leie til. Denne typen organisasjoner har også forskjellige tjenester som sporing og videresending av postforsendelser. Å ha en nederlandsk adresse er bra for tilliten til besøkende i nettbutikken din.

For hvem?

Du kan trenge en virtuell kontoradresse av flere grunner. En virtuell kontoradresse er mest for:

  • Folk som driver hjemme; som ønsker å holde forretnings- og privatliv atskilt.
  • Folk som driver virksomhet i utlandet, men også prøver å opprettholde et kontor i Nederland;
  • Mennesker med et selskap i Nederland, som ønsker å ha et virtuelt kontor.

Under visse betingelser kan en virtuell adresse være registrert i handelskammeret.

Registrering ved Handelskammeret

I løpet av søknadsprosessen vil en eller flere grener av selskapet ditt bli registrert. I denne prosessen vil både postadressen og besøksadressen bli registrert. Besøksadressen gjelder bare hvis du kan bevise at filialen din befinner seg der. Dette kan bekreftes ved hjelp av en leiekontrakt. Dette gjelder også hvis bedriften din holder til i et forretningssenter. Hvis leiekontrakten viser at du leier et kontor permanent (plass), kan du registrere dette som din besøksadresse i handelsregisteret. Å ha en permanent leieadresse betyr ikke at du alltid må være til stede, men du må ha muligheten til å være permanent til stede om nødvendig. Hvis du for eksempel leier et skrivebord eller kontor i to timer i uken, er det ikke nok til å oppfylle kravene for registrering av ditt selskap.

For å registrere selskapet ditt, må du ha flere dokumenter tilgjengelige:

  • Registreringsskjemaene til handelskammeret;
  • En signert leie, - kjøp, - eller leieavtale fra den nederlandske besøksadressen;
  • En legalisert kopi av gyldig identitetsbevis (du kan ordne dette med den nederlandske ambassaden eller en notarius);
  • Et originalt utdrag eller legalisert kopi av folkeregisteret til den utenlandske kommunen du bor i, eller et annet dokument fra en offisiell organisasjon som oppgir utenlandsk adresse.

Handelskammerets forskrifter angående 'Virtuelt kontor'

De siste årene har det blitt lagt merke til at et virtuelt kontor var et kontor der et selskap var lokalisert, men der selve arbeidet ikke ble utført. For et par år siden endret handelskammeret reglene for et virtuelt kontor. Tidligere var det vanlig at såkalte "Ghost" -firmaer bosatte seg på en virtuell kontoradresse. For å forhindre ulovlig aktivitet, sjekker handelskammeret om selskapene har et virtuelt kontor som også utfører sine aktiviteter fra samme adresse. Handelskammeret kaller dette bærekraftig forretningsskikk. Dette betyr ikke at gründere som har et virtuelt kontor også må være permanent til stede der, men det betyr at de må ha evnen til å være permanent til stede når det trengs.

Hvis du har spørsmål om denne bloggen, eller hvis du har vanskeligheter med handelskammeret, kan du kontakte advokatene til Law & More. Vi vil svare på spørsmålene dine og yte juridisk hjelp der det er nødvendig.

Personverninnstillinger
Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre opplevelsen din mens du bruker nettstedet vårt. Hvis du bruker tjenestene våre via en nettleser, kan du begrense, blokkere eller fjerne informasjonskapsler gjennom innstillingene for nettleseren din. Vi bruker også innhold og skript fra tredjeparter som kan bruke sporingsteknologi. Du kan selektivt gi ditt samtykke nedenfor for å tillate slike tredjepartsinnbygging. For fullstendig informasjon om informasjonskapslene vi bruker, data vi samler inn og hvordan vi behandler dem, vennligst sjekk vår Personvern
Law & More B.V.