Når man velger å starte et veldedighet, er et av de første viktige trinnene å velge en passende juridisk form. Den nederlandske loven kjenner til forskjellige enheter som kan tjene som en juridisk form for et veldedighet: den nederlandske stiftelsen og den nederlandske foreningen. Den nederlandske stiftelsen er oftest valgt for å grunnlegge en veldedighet. Et kjennetegn ved den nederlandske stiftelsen er at den ikke har medlemmer. I utgangspunktet må den nederlandske stiftelsen bare ha ett organ: styret.

FILANTROPI & VELDIGHETSSTIFTELSER
BESØK RETSSTØTTE

Filantropi og veldedighetsstiftelser

Når man velger å starte et veldedighet, er et av de første viktige trinnene å velge en passende juridisk form. Den nederlandske loven kjenner til forskjellige enheter som kan tjene som en juridisk form for et veldedighet: den nederlandske stiftelsen og den nederlandske foreningen.

Den nederlandske stiftelsen er oftest valgt for å grunnlegge en veldedighet. Et kjennetegn ved den nederlandske stiftelsen er at den ikke har medlemmer. I utgangspunktet må den nederlandske stiftelsen bare ha ett organ: styret. Den nederlandske stiftelsen har som mål å oppnå et spesifikt mål som nevnt i inkorporeringsartiklene. Dette målet kan nås ved å skaffe donasjoner, drive en virksomhet eller søke om tilskudd. I tillegg er det forbudt for stiftelsen å dele ut overskudd til grunnleggerne, personene som utgjør en del av dens organer og andre personer. Den sistnevnte gruppen ('annen person') kan imidlertid motta utbetalinger så lenge disse utbetalingene er utført for et altruistisk eller sosialt formål, noe som betyr at et stiftelse er en juridisk form som er godt egnet til å forme en veldedighet. En stiftelse har donorer eller frivillige. I prinsippet har disse personene ikke stemmerett. Videre kan en stiftelse eie fast eiendom, gjøre gjeld, inngå forpliktelser og åpne bankkontoer. En stiftelse kan også drive kommersiell virksomhet.

I motsetning til en stiftelse, har en forening medlemmer, som er samlet i generalforsamlingen. Denne generalforsamlingen har en betydelig makt, ettersom den blant annet er ansvarlig for utnevnelse og fjerning av styremedlemmer. I tillegg kan vedtektene bare endres av generalforsamlingen. Foreningen kan ikke dele ut overskudd mellom medlemmene. Akkurat som stiftelsen, kan en forening utføre juridiske handlinger som å kjøpe eiendom. Det siste er imidlertid forbudt i tilfelle foreningen kan sees på som en uformell forening.

Mellom stiftelsen og foreningen kan det eksistere forskjeller i potensielle styremedlemmer.

Hva kan Law & More gjøre for å hjelpe deg?

Law & More har erfaring med å veilede og assistere drift av nederlandske og internasjonale veldedighetsstiftelser eller private kunder med filantropiske ønsker og mål.

Vi gir råd om å opprette, etablere og registrere nederlandsk veldedighet og ideelle organisasjoner. Vår bistand spenner over alle aspekter av nederlandske skatte-, juridiske, styrings- og tvisteløsningssaker.

Tom Meevis bilde

Tom Meevis

Administrerende partner / advokat

 Ring +31 40 369 06 80

Tjenestene til Law & More

Selskapsrett

Bedriftsadvokat

Hvert selskap er unikt. Derfor vil du motta juridisk rådgivning som er direkte relevant for din bedrift

Merknad om standard

Interim advokat

Trenger du advokat midlertidig? Gi tilstrekkelig juridisk støtte takket være Law & More

Advocate

Innvandringsadvokat

Vi behandler saker som gjelder innleggelse, opphold, deportering og romvesen

Aksjonæravtale

Forretningsadvokat

Hver gründer må forholde seg til selskapsrett. Forbered deg godt på dette.

"Law & More advokater
er involvert og
kan empati med
klientens problem ”

Intet-tull mentalitet

Vi liker kreativ tenking og ser utover de juridiske aspektene ved en situasjon. Det handler om å komme til kjernen i problemet og takle det i en bestemt sak. På grunn av vår no-nonsense mentalitet og mange års erfaring, kan våre kunder stole på personlig og effektiv juridisk støtte.

Vil du vite hva Law & More kan gjøre for deg som advokatfirma i Eindhoven?
Så kontakt oss på telefon +31 (0) 40 369 06 80 eller send oss ​​en e-post:

MR. Tom Meevis, talsmann kl Law & More - [e-postbeskyttet]
MR. Maxim Hodak, advokat hos & More - [e-postbeskyttet]

Law & More B.V.