TRENGER pensjonsadvokat?
Spør om lovlig hjelp

VÅRE LOVERE ER SPESIALISTER I NEDERLANDSK LOV

Krysset av Klar.

Krysset av Personlig og lett tilgjengelig.

Krysset av Dine interesser først.

Lett tilgjengelig

Lett tilgjengelig

Law & More er tilgjengelig mandag til fredag
fra 08 til 00 og i helgene fra 22 til 00

God og rask kommunikasjon

God og rask kommunikasjon

Advokatene våre lytter til saken din og kommer opp
med en passende handlingsplan

Personlig tilnærming

Personlig tilnærming

Vår arbeidsmetode sikrer at 100% av våre kunder
anbefaler oss og at vi i gjennomsnitt er rangert med en 9.4

/
Pensjonslov
/

Pensjonslov

Pensjonsrett i Nederland har blitt sitt eget juridiske område. Den inkluderer alle pensjonslover og forskrifter som gir erstatningsinntekt for ansatte etter pensjonering. Eksempler inkluderer veldig spesifikk lovgivning som pensjonsloven, obligatorisk deltakelse i en industriell pensjonsfond 2000-lov eller utjevning av pensjonsrettigheter ved skilsmisseloven. Denne lovgivningen gjelder blant annet vilkårene som må være oppfylt for å være kvalifisert for pensjon, reglene om forvaltning og utbetaling av pensjonsrettigheter fra pensjonsleverandører og tiltak for å forhindre pensjonsbrudd.

Hurtigmeny

Til tross for at pensjonsloven er sitt eget juridiske område, har den også mange grensesnitt med de andre rettsområdene. Derfor, i sammenheng med pensjonsrett, i tillegg til spesifikk lovgivning og forskrift, gjelder også generell lovgivning og forskrift innen arbeidsrettsfeltet. For eksempel er pensjon en viktig arbeidsforhold for mange ansatte, som er nedfelt og diskutert i arbeidsavtalen. Denne tilstanden bestemmer delvis inntekten i alderdommen. I tillegg til arbeidsrett kan følgende rettsområder også vurderes:

 • Ansvarsrett;
 • Kontraktsrett;
 • Skattelov;
 • forsikringsrett;
 • Utjevning av pensjonsrettigheter ved skilsmisse.

Aylin Selamet

Aylin Selamet

ADVOKAT

aylin.selamet@lawandmore.nl

Tjenestene til Law & More

Hvert selskap er unikt. Derfor vil du få juridisk rådgivning som er direkte relevant for din bedrift.

Skulle det komme til det, kan vi også prosedere for deg. Kontakt oss for betingelser.

Vi setter oss ned med deg for å utarbeide en strategi.

Hver gründer må forholde seg til selskapsrett. Forbered deg godt på dette.

"Law & More advokater
er involvert og kan føle empati
med klientens problem”

Pensjonsavsetningen i henhold til søylesystemet

Pensjonsavsetningen som gir erstatningsinntekt for ansatte etter pensjonering kalles også pensjon. I Nederland har pensjonssystemet, eller pensjonssystemet, tre søyler:

Grunnpensjon. Grunnpensjon blir også referert til som OW-avsetning. Alle i Nederland har krav på en slik bestemmelse. Det er imidlertid en rekke betingelser knyttet til dette. Den første forutsetningen for å motta AOW-bestemmelsen er at en viss alder, nemlig 67 år, må være nådd. Den andre forutsetningen er at man alltid må ha jobbet eller bodd i Nederland. For hvert år en person er bosatt i Nederland fra den 15. til fylte 67 år, er det påløpt 2% av den maksimale AOW-bestemmelsen. En ansettelseshistorie er ikke nødvendig i dette tilfellet.

Pensjonsrettigheter. Denne søylen gjelder rettighetene en person har skaffet seg i løpet av sitt yrkesaktive liv og gjelder som tilleggspensjon til grunnpensjonen. Mer spesifikt gjelder dette tillegget utsatt lønn som betales i fellesskap av arbeidsgiver og arbeidstaker i form av premie. Supplerende pensjon bygges derfor alltid opp innenfor et arbeidstaker-arbeidsgiverforhold, slik at det i dette tilfellet kreves ansettelseshistorie. I Nederland er det imidlertid ingen generell juridisk forpliktelse for arbeidsgiveren å bygge opp en (tilleggs) pensjon for sine ansatte. Dette betyr at det må inngås avtaler mellom arbeidstaker og arbeidsgiver i denne forbindelse. Law & More vil selvfølgelig gjerne hjelpe deg med dette.

Frivillig pensjon. Denne søylen gjelder spesielt alle inntektsavsetninger som folk har gjort selv før deres alderdom. Eksempler inkluderer livrenter, livsforsikring og inntekt fra egenkapital. Det er hovedsakelig selvstendig næringsdrivende og gründere som må stole på denne søylen for pensjonen.

Hva kundene sier om oss

Adekvat tilnærming

Tom Meevis var involvert i saken hele veien, og hvert spørsmål som var fra min side ble besvart raskt og tydelig av ham. Jeg vil absolutt anbefale firmaet (og Tom Meevis spesielt) til venner, familie og forretningsforbindelser.

10
mike
Hoogeloon

Våre skilsmisseadvokater står klare til å hjelpe deg:

Office Law & More

Oppdragsavtale

Etter det første møtet vil du umiddelbart motta en oppdragsavtale fra oss på e-post. Denne avtalen sier for eksempel at vi vil gi deg råd og hjelp under skilsmissen. Vi vil også sende deg de generelle vilkårene som gjelder for våre tjenester. Du kan signere oppdragsavtalen digitalt.

Etter

Når vi mottar den signerte oppdragsavtalen, vil våre erfarne skilsmisseadvokater umiddelbart begynne å jobbe med saken din. På Law & Morevil du bli informert om alle trinnene skilsmisseadvokaten tar for deg. Naturligvis vil alle trinn først bli koordinert med deg.

I praksis er det første trinnet ofte å sende et brev til partneren din med skilsmisse. Hvis han eller hun allerede har en skilsmisseadvokat, er brevet adressert til hans eller hennes advokat.

I dette brevet indikerer vi at du vil skille deg fra partneren din, og at han eller hun rådes til å skaffe advokat hvis han eller hun ikke allerede har gjort det. Hvis partneren din allerede har en advokat og vi retter brevet til hans eller hennes advokat, vil vi generelt sende et brev med dine ønsker med hensyn til for eksempel barna, hjemmet, innholdet osv.

Din partners advokat kan da svare på dette brevet og uttrykke partnernes ønsker. I noen tilfeller er det planlagt et firemøte, der vi prøver å komme til enighet sammen.

Hvis det er umulig å oppnå en avtale med partneren din, kan vi også sende skilsmissesøknaden direkte til retten. På denne måten startes prosedyren.

Obligatorisk deltakelse i en næringslivslov fra 2000

Til tross for at arbeidsgivere i Nederland ikke er forpliktet til å ordne en (tilleggs) pensjon for sine ansatte, kan de under visse omstendigheter fortsatt være forpliktet til å ordne en pensjon. Dette er for eksempel tilfelle hvis deltakelse i en pensjonsordning er obligatorisk for arbeidsgiveren via et bransjedekkende pensjonskasse. Denne forpliktelsen oppstår hvis et såkalt obligatorisk krav gjelder for en bestemt sektor: en beskrivelse godkjent av ministeren i sektoren som obligatorisk deltakelse i et bransjepensjon gjelder. Lov om obligatorisk deltakelse i et næringslivspensjonslov 2000 regulerer muligheten for en obligatorisk pensjonsordning for alle ansatte i en bestemt bransje eller sektor.

Hvis det er obligatorisk å delta i et pensjonsfond i hele bransjen, må arbeidsgivere som er aktive i den relevante sektoren registrere seg i det pensjonsfondet i hele bransjen. Deretter ber fondet om informasjon om de ansatte som skal gis, og arbeidsgiverne mottar en regning for pensjonspremien de må betale. Hvis arbeidsgivere ikke er tilknyttet et slikt pensjonsfond for hele bransjen, selv om det er en forpliktelse til det, vil de være i en ugunstig posisjon. Når alt kommer til alt, er det i så fall en sjanse for at den bransjepensjonen fortsatt vil kreve full premieutbetaling i alle år med tilbakevirkende kraft. På Law & More vi forstår at dette har en drastisk konsekvens for arbeidsgivere. Det er hvorfor Law & Morespesialister er klare til å hjelpe deg med å unngå en slik ulempe.

PensjonslovPensjonsloven

Kjernen i pensjonsloven er pensjonsloven. Pensjonsloven inneholder regler som:

 • Forby pendling av pensjonsrettigheter
 • Innvilge rettigheter med hensyn til verdioverføring ved skifte av arbeidsgiver;
 • Foreskrive ansattes medvirkning med hensyn til pensjonsleverandørens policy;
 • Kreve en minimumskompetanse angående kompetansen til styremedlemmene i pensjonsleverandørene;
 • Regulere måten pensjonsfond skal finansieres på;
 • Foreskriv minimumsopplysningspliktene til pensjonsleverandøren.

En av de andre viktige forskriftene i pensjonsloven gjelder vilkårene som en pensjonsavtale mellom arbeidsgiver og arbeidstaker må oppfylles hvis den blir inngått. I denne sammenheng fastslår pensjonsloven artikkel 23 at pensjonsavtalen skal plasseres i et anerkjent pensjonsfond eller et anerkjent pensjonsforsikringsselskap. Hvis arbeidsgiver ikke gjør dette, eller i det minste ikke tilstrekkelig, risikerer han arbeidsgiveransvar, som kan initieres av arbeidstakeren via de generelle reglene i kontraktsretten. I tillegg blir overholdelse av lovgivning og forskrifter i forbindelse med pensjonsloven, som allerede nevnt, overvåket av DNB og AFM, slik at overtredelser også sanksjoneres av andre tiltak.

At Law & More Vi forstår at når det gjelder pensjonslov, er ikke bare forskjellige komplekse lover og regler, men også forskjellige interesser og komplekse juridiske forhold involvert. Det er hvorfor Law & More bruker en personlig tilnærming. Våre eksperteksperter innen pensjonsrett fordyper seg i saken din og kan vurdere din situasjon og mulighetene sammen med deg. Basert på denne analysen, Law & More kan gi deg råd om de neste trinnene. Videre gir våre spesialister deg gjerne råd og hjelp under en mulig juridisk prosedyre. Har du spørsmål om tjenestene våre eller pensjonsloven? Ta deretter kontakt Law & More.

Vil du vite hva Law & More kan gjøre for deg som advokatfirma i Eindhoven og Amsterdam?
Så kontakt oss på telefon +31 40 369 06 80 eller send en e-post til:
MR. Tom Meevis, talsmann kl Law & More - tom.meevis@lawandmore.nl
MR. Maxim Hodak, advokat hos & More - maxim.hodak@lawandmore.nl

Personverninnstillinger
Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre opplevelsen din mens du bruker nettstedet vårt. Hvis du bruker tjenestene våre via en nettleser, kan du begrense, blokkere eller fjerne informasjonskapsler gjennom innstillingene for nettleseren din. Vi bruker også innhold og skript fra tredjeparter som kan bruke sporingsteknologi. Du kan selektivt gi ditt samtykke nedenfor for å tillate slike tredjepartsinnbygging. For fullstendig informasjon om informasjonskapslene vi bruker, data vi samler inn og hvordan vi behandler dem, vennligst sjekk vår Personvernserklæring
Law & More B.V.