Har du og eks-partneren din barn sammen? Da er barnebidrag en viktig del av finansavtalene som må gjøres under skilsmisseprosessen. Underholdsbidrag for barn er beløpet som den ikke-ammende forelderen bidrar til omsorgen og oppdragelsen av barna.

Ønsker du en beregning av barnestøtte?
BLI I KONTAKT MED LAW & MORE

Barnebidrag

Har du og eks-partneren din barn sammen? Da er barnebidrag en viktig del av finansavtalene som må gjøres under skilsmisseprosessen. Underholdsbidrag for barn er beløpet som den ikke-ammende forelderen bidrar til omsorgen og oppdragelsen av barna.

Hurtigmeny

Barnesupportnivå

I samråd kan du og din eks-partner bli enige om mengden barns underholdsbidrag. Disse avtalene blir nedfelt i en foreldreplan. Hvis du ikke kan komme til enighet sammen, vil en av våre advokater gjerne hjelpe deg. Vi kan hjelpe deg med forhandlingsprosessen, bestemme mengden av barns underholdsbidrag for deg og utarbeide en foreldreplan. Vi håndterer bestemmelsen av barnetrygden ved å gjøre en vedlikeholdsberegning.

Dommeren vil ikke bare se på den økonomiske situasjonen til mottaker av barnetrygd, men også på den økonomiske situasjonen til barnetilleggsbetaleren. På bakgrunn av begge situasjoner vil retten deretter bestemme mengden av underholdsbidrag for barn.

Aylin Selamet

Aylin Selamet

Advokat

Ring +31 (0) 40 369 06 80

Trenger du en skilsmisseadvokat?

Skilsmisse advokat

Skilsmisselov

En skilsmisse er vanskelig periode. Vi hjelper deg gjennom hele prosessen

Be om skilsmisse

Be om skilsmisse

Vi har en personlig tilnærming og vi samarbeider med deg mot en passende løsning

Partner underholdsbidrag

Partner underholdsbidrag

Skal du betale eller motta underholdsbidrag? Og hvor mye? Vi guider og hjelper deg med dette

Bor separat

Bor separat

Vil du bo atskilt? Vi hjelper deg

"Law & More advokater

er involvert og

kan empati med

klientens problem"

Beregner barnebidrag

En vedlikeholdsberegning er en ganske kompleks beregning siden mange faktorer må tas med i betraktningen. Law & More will be happy to carry out the maintenance calculation for you.

Fastsette behovet
For det første må barnas behov bestemmes. Det er basert på inntektene slik de var like før skilsmissen. Hvis det er spesielle kostnader, for eksempel en internasjonal skole eller barnepass, kan kostnadene økes tilsvarende.

Fastsettelse av økonomisk kapasitet
Når barnas behov er bestemt, blir det beregnet en bæreevne beregning for begge parter. Denne beregningen avgjør om vedlikeholdsansvarlig har tilstrekkelig økonomisk kapasitet til å kunne betale underholdsbidrag. For å bestemme den økonomiske kapasiteten til den som må betale underhold, må hans eller hennes nettoinntekt først bestemmes. Barnets pensjon er en grunninntekt, der man tar hensyn til alle inntektskilder, for eksempel lønn, en ytelse og barnets bundne budsjett.

Omsorgsrabatt
Forelderen som må betale underholdsbidrag og som også har kontakt med barna, vil også ha kostnader for stell av barna. Dette inkluderer kostnader for shopping, kjøring frem og tilbake. I prinsippet er en viss prosentandel av kostnadene inkludert i beregningen

Prosentandelen avhenger av antall besøksdager per uke. En forelder som i gjennomsnitt har en dag i uka omsorg koster barnet, får for eksempel 15% omsorgsrabatt og en forelder som tar seg av barnet tre dager i uken får 35% omsorgsrabatt.

Sammenligning av bæreevne
Det siste trinnet for å beregne høyden på barnet støtte er å lage en bærende ligning. I denne ligningen blir kostnadene til barna delt mellom deg og din eks-partner i forhold til deres hjelpemidler. Kapasiteten til den som har rett til underhold sammenlignes med kapasiteten til den som er ansvarlig for å betale underhold. Etter dette vil eventuell omsorgsrabatt brukes og justeres der det er nødvendig. Omfanget av støtte er først og fremst ment for barnebidrag. Hvis det fremdeles er plass etter det, kan dommeren også bestemme et netto partnerpartnerskap.

Would you like to know how your financial situation will look after your divorce? Please contact Law & More and together we can determine how much child support you have to pay or receive.

Barnebidrag

Endring av barnebidrag

Hvis det ikke er mulig å endre underholdsbidrag for barn i samråd med din eks-partner, kan vi sende inn en forespørsel om endring for deg ved retten. Vi kan gjøre dette hvis det er endrede omstendigheter, eller hvis retten i henhold til deg bestemte vedlikeholdet i den opprinnelige rekkefølgen på grunnlag av uriktig eller ufullstendig informasjon.

Du kan tenke på følgende situasjoner, for eksempel:

• oppsigelse eller arbeidsledighet
• fjerning av barna
• nytt eller annerledes arbeid
• gifte seg på nytt, samboer eller inngå et registrert partnerskap
• endring av kontaktordningen

Vil du vite hva Law & More kan gjøre for deg som advokatfirma i Eindhoven?
Så kontakt oss på telefon +31 40 369 06 80 eller send oss ​​en e-post:

MR. Tom Meevis, talsmann kl Law & More - [Email protected]
MR. Maxim Hodak, talsmann for & More - [Email protected]