Google bøtelagt en rekord på 2,42 EU-milliarder av EU

Dette er bare begynnelsen, ytterligere to straffer kan bli ilagt

I henhold til EU-kommisjonens beslutning, må Google betale en straff på 2,42 milliarder euro for å ha brutt antitrustloven.

EU-kommisjonen uttaler at Google fordelte sine egne Google Shopping-produkter i resultatene av Googles søkemotor til skade for andre leverandører av varer. Koblinger til Google Shopping-produkter var og er øverst på søkeresultatsiden, mens posisjonene til konkurrerende tjenester som bestemt av Googles søkealgoritmer bare vises på lavere posisjoner.

Innen 90 dager må Google endre rangeringssystemet for søkealgoritmer. Ellers ilegges det en straff på opptil 5% av den gjennomsnittlige daglige globale salget av Alphabet, Googles morselskap.

Europakommisjonær for konkurranse Margrethe Vestager sa at det Google gjorde var ulovlig i henhold til EUs antitrustregler. Med dette vedtaket ble det satt presedens for fremtidige undersøkelser.

Europakommisjonen etterforsker ytterligere to tilfeller der Google angivelig misbruker konkurransereglene i det frie markedet: Android-operativsystemet og AdSense.

Les mer: https://rechtennieuws.nl/54679/commissie-legt-google-geldboete-op-242-miljard-eur-misbruik-machtspositie-als-zoekmachine-eigen-prijsvergelijkingsdienst-illegaal-bevoordelen/

Personverninnstillinger
Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre opplevelsen din mens du bruker nettstedet vårt. Hvis du bruker tjenestene våre via en nettleser, kan du begrense, blokkere eller fjerne informasjonskapsler gjennom innstillingene for nettleseren din. Vi bruker også innhold og skript fra tredjeparter som kan bruke sporingsteknologi. Du kan selektivt gi ditt samtykke nedenfor for å tillate slike tredjepartsinnbygging. For fullstendig informasjon om informasjonskapslene vi bruker, data vi samler inn og hvordan vi behandler dem, vennligst sjekk vår Personvernserklæring
Law & More B.V.