Google bøtelagt en rekord på 2,42 EU milliarder av EU. Dette er bare begynnelsen, ytterligere to straffer

I henhold til EU-kommisjonens beslutning, må Google betale en straff på 2,42 milliarder euro for å ha brutt antitrustloven.

EU-kommisjonen uttaler at Google fordelte sine egne Google Shopping-produkter i resultatene av Googles søkemotor til skade for andre leverandører av varer. Koblinger til Google Shopping-produkter var og er øverst på søkeresultatsiden, mens posisjonene til konkurrerende tjenester som bestemt av Googles søkealgoritmer bare vises på lavere posisjoner.

Innen 90 dager må Google endre rangeringssystemet for søkealgoritmer. Ellers ilegges det en straff på opptil 5% av den gjennomsnittlige daglige globale salget av Alphabet, Googles morselskap.

Europakommisjonær for konkurranse Margrethe Vestager sa at det Google gjorde var ulovlig i henhold til EUs antitrustregler. Med dette vedtaket ble det satt presedens for fremtidige undersøkelser.

Europakommisjonen etterforsker ytterligere to tilfeller der Google angivelig misbruker konkurransereglene i det frie markedet: Android-operativsystemet og AdSense.

Les mer: https://rechtennieuws.nl/54679/commissie-legt-google-geldboete-op-242-miljard-eur-misbruik-machtspositie-als-zoekmachine-eigen-prijsvergelijkingsdienst-illegaal-bevoordelen/

Del
Law & More B.V.