TRENGER IKT-ADVOKAT?
Spør om lovlig hjelp

VÅRE LOVERE ER SPESIALISTER I NEDERLANDSK LOV

Krysset av Klar.

Krysset av Personlig og lett tilgjengelig.

Krysset av Dine interesser først.

Lett tilgjengelig

Lett tilgjengelig

Law & More er tilgjengelig mandag til fredag ​​fra 08 til 00 og i helgene fra 22 til 00

God og rask kommunikasjon

God og rask kommunikasjon

Våre advokater lytter til saken din og kommer med en passende handlingsplan
Personlig tilnærming

Personlig tilnærming

Vår arbeidsmetode sikrer at 100% av kundene våre anbefaler oss, og at vi i gjennomsnitt blir vurdert til 9.4

IKT-advokat

Som et resultat av oppfinnelsen av internett har det oppstått mange juridiske spørsmål.

Hurtigmeny

Dette ble fulgt av installasjonen av IKT-loven. IKT-lovverk har mye grensesnitt mot andre områder av loven, for eksempel kontraktsrett, personvern og åndsverk. Innenfor alle disse rettsområdene kan spørsmål om IKT-rett oppstå. Disse spørsmålene kan være følgende: 'er det mulig å returnere noe jeg har kjøpt på internett?', 'Hva er rettighetene mine når jeg bruker internett, og hvordan ivaretas disse rettighetene?' og "er mitt eget online innhold beskyttet under lov om opphavsrett?" Imidlertid kan IKT-lov i seg selv også deles inn i bestemte områder av IKT-rett, for eksempel programvarelov, sikkerhetslov og netthandel.

Tom Meevis bilde

Tom Meevis

ADMINISTRERENDE PARTNER / ADVOKATER

tom.meevis@lawandmore.nl

Advokatfirma i Eindhoven og Amsterdam

Bedriftsadvokat

"Law & More advokater
er involvert og kan føle empati
med klientens problem”

Teamet av Law & More har eksplisitt kunnskap med hensyn til IKT-rett og om rettsområdene som grensesnitt mot IKT-rett. Derfor kan våre advokater tilby deg råd om følgende emner:

  • Sikkerhetslov;
  • SaaS og Cloud;
  • IT-kontrakter;
  • Kontinuitetsordninger og escrow;
  • Nettbutikk lov;
  • Hosting samlokalisering;
  • Programvarelov;
  • Open source programvare;
  • Industriell programvare.

Hva kundene sier om oss

Våre administrasjonsadvokater står klare til å hjelpe deg:

Office Law & More

Sikkerhetslov

Sikkerhetslov er det rettsfeltet som er opptatt av beskyttelse av informasjon. Temaer som ikke er uvanlige innen dette lovområdet inkluderer datavirus, dataantrenging, hacking og avskjæring av data. For å holde sensitiv og konfidensiell informasjon trygg, er det et helt sett av mulige tiltak. For eksempel bruker selskaper ofte ikke-juridiske tiltak basert på en risikoanalyse. Denne beskyttelsen har imidlertid også et rettslig grunnlag. Det er tross alt lovgiveren som bestemmer hvor strenge disse sikkerhetstiltakene skal være.

Når man tenker på lovgivningsmessige tiltak, kan man også tenke på 'Wet bescherming persoonsgegevens'. Personvernloven beskriver at det må være klart hvilke tiltak som er gjort for å beskytte personopplysninger mot tap eller ulovlig behandling. Dette kan omfatte en kryptert forbindelse mellom serveren og besøkende: SSL-tilkoblingen. Passord er også en del av slik sikkerhet.

Foruten personvernloven, blir også handlinger kriminalisert. Hacking er straffbart på grunnlag av artikkel 128ab i den nederlandske straffeloven.

For å beskytte informasjonen din, er det viktig å vite hvordan informasjonssikkerhet fungerer og hvordan du kan beskytte dine egne og andres data på en så sikker måte som mulig. Law & More kan gi deg råd om de juridiske aspektene ved informasjonssikkerhet.

SAAS & CloudSAAS & Cloud

Programvare som en tjeneste, eller SaaS, er programvare som tilbys som en tjeneste. For en slik tjeneste trenger ikke brukeren å kjøpe programvaren, men kan få tilgang til SaaS over internett. Fordelen med SaaS-tjenester er at kostnadene for brukeren er relativt lave.

En SaaS-tjeneste som Dropbox er en skytjeneste. En skytjeneste er et nettverk der informasjon lagres i skyen. Brukeren er ikke eieren av skyen og er derfor ikke ansvarlig for vedlikeholdet. Cloud-leverandøren er ansvarlig for Cloud. Skytjenester er også bundet til visse forskrifter, som hovedsakelig er personvernrelaterte regler.

Law & More kan gi deg råd om SaaS- og skytjenestene dine. Våre advokater har kunnskap og erfaring innen dette rettsfeltet, som et resultat av at de kan hjelpe deg med alle spørsmålene dine.

IT-kontrakter

Som et resultat av vår digitale verden har mange selskaper blitt avhengige av at informasjonsteknologien fungerer ordentlig. På grunn av denne utviklingen blir det mer og mer viktig å ha visse IT-saker godt organisert. For eksempel for kjøp av maskinvare eller en programvarelisens, bør det utarbeides en IT-kontrakt.

IT-kontrakter er, som navnet antyder, intet mindre enn "vanlige" kontrakter som generelle kjøpsbetingelser, personvernerklæring, arbeidsavtaler, programvareavtaler, SaaS-avtaler, Cloud-avtaler og escrow-avtaler. I en slik kontrakt blir det inngått avtaler om for eksempel pris, garanti for eller ansvar med hensyn til en vare eller tjeneste.

Det kan være problemer når du utarbeider eller etterlever en IT-kontrakt. Det kan for eksempel være usikkerhet om hva som skal leveres eller under hvilke spesifikke vilkår. Det er derfor viktig at det blir gjort klare ordninger og at disse ordningene er dokumentert i en avtale.

Law & More kan gi deg råd om alle IT-kontraktene dine. Vi vil vurdere din situasjon og kan utarbeide en tilpasset kontrakt med lydkvalitet for å dekke dine behov.

KontinuitetsplanerKontinuitetsordninger og sperring

For brukere av informasjonsteknologi er det viktig at de kan være sikre på at programvaren og dataene deres kan fortsette å brukes. En kontinuitetsordning kan gi en løsning. En slik kontinuitetsordning vil bli avsluttet i samarbeid med IT-tjenesteleverandøren. Dette betyr at i tilfelle konkurs, kan IT-tjenester videreføres.

For å etablere en kontinuitetsordning, vil det være nødvendig å se på typen IT-tjeneste. Noen ganger vil det være tilstrekkelig med en kildekode-sperreordning, mens det i andre tilfeller vil være nødvendig å gjøre ytterligere ordninger. I tilfelle kontinuitet av en sky må man for eksempel huske både leverandørene og hostingleverandørene.

En kontinuitetsplan er viktig for å opprettholde dataene dine. Law & More kan gi deg råd om kontinuitetsordninger. Vi kan hjelpe deg med å utarbeide et slikt opplegg for å sikre din programvare og data.

Nettbutikklov

Nettbutikker arbeider med et stort antall juridiske rammer som de må overholde. Fjernkjøp, forbrukerrettigheter, lovgivning om informasjonskapsler, europeiske direktiver og mer er juridiske aspekter som en nettbutikk vil bli møtt med. Begrepet 'nettbutikklov' gir et altomfattende begrep for dette.

På grunn av de mange reglene, er det sannsynlig at du på et tidspunkt “ikke kan se treet for trærne”. Må jeg bruke vilkår og betingelser? Hvordan fungerer tilbakekalling fra kunden? Hvilken informasjon skal jeg gi på nettstedet mitt? Hvilke regler er det for betaling? Hva med lovgivningen om informasjonskapsler? Hva skal jeg gjøre med personopplysningene jeg har fått gjennom nettbutikken min? Dette er et utvalg av spørsmålene som en nettbutikkeeier kan konfronteres med.

Det er viktig å få ordnet disse sakene ordentlig. Ellers kan du risikere en bot. Disse bøtene kan nå store høyder og kan ha innvirkning på din bedrift. Å være godt informert om disse forholdene vil derfor minimere risikoen.

Law & More kan gi deg råd om din samsvar med relevant lovgivning. Videre kan vi hjelpe deg med å utarbeide juridiske dokumenter som er relevante for nettbutikken din.

Hosting & ColocationHosting & Colocation

Når man vert eller ønsker å være vertskap for et nettsted, må man huske på gjeldende lovbestemmelser. Når du er vert for et nettsted, vil data lagres og noen ganger til og med videreføres. Det er derfor viktig å vite hvordan du trenger å behandle disse dataene overfor kunden din, men også overfor tredjepart.

Du må ha klare betingelser med hensyn til hosting og juridiske aspekter. Det er viktig at kundene vet hva som skjer med dataene deres. Kundene synes det er viktig at dataene deres blir beskyttet nøye. Det er også viktig å vite hvem som er ansvarlig når dataregler brytes.

Må du beskytte personvernet til kundene dine? Må du oppgi kontaktinformasjon hvis dette blir bedt om av politiet? Er du ansvarlig for databeskyttelse og brudd på data? Advokatene våre kan svare på alle disse og alle dine andre spørsmål. Kan du ha spørsmål, kan du alltid kontakte en av advokatene til Law & More.

Programvarelov

I dag vil det være utenkelig å leve i en verden uten programvare. Programvarelov er viktig både for programvareutviklere og programvarebrukere.

'Auteurswet' (Copyright Act) spesifiserer hvem som eier viss programvare. I praksis er det imidlertid ikke alltid klart hvem som eier programvaren og dermed eier opphavsretten. Programvareutviklere som selger produktet sitt, vil ofte beholde opphavsretten. Dette begrenser mulighetene for programvarebrukere til å endre programvaren. Det blir enda mer sammensatt når en bruker ønsker å utvikle (egen) programvare. Hvem får da opphavsretten?

For å begrense risikoen er det viktig å bestemme på forhånd hvem som skal få opphavsretten. Law & More kan gi deg råd om programvarelov og kan svare på spørsmålene dine med hensyn til dette rettsområdet.

Open Source Software

Ved åpen kildekode-programvare mottar brukeren kildekoden til programvaren når han kjøper en lisens. Dette har fordelen at brukere kan tilpasse og forbedre programvaren slik at programvaren fortsetter å utvikle seg. I teorien høres dette selvfølgelig fordelaktig og ganske praktisk ut: alle som har kunnskap om koder kan redigere open source-programvaren.

I praksis er det imidlertid veldig viktig å sette visse regler for bruk av open source programvare, for å regulere og tydeliggjøre bruken av open source programvare. Dette er enda viktigere nå som det er lite tilsyn, mens mange krav fremmes for brudd på open source-programvarelisenser.

Law & More kan gi deg råd om åpen kildekode-programvare. Vil du forbli eier av programvaren du har utviklet når du bruker open source-programvare? Hvilke vilkår og betingelser kan du legge for bruk av lisens? Hvordan kan du sende inn et krav når lisensen din er brutt? Dette er spørsmål som en av våre advokater kan svare på.

Industriell programvare

Programvare brukes ikke bare på kontorer, men også i industrien. Produkter og maskiner er utstyrt eller utviklet med programvare. Denne innebygde programvaren er skrevet for å kontrollere maskiner eller produkter. Eksempler på slik programvare finnes i maskiner, trafikklys og biler.

Akkurat som det er viktig å "normal" programvare, er (industriell) programvarelov også viktig for industriell programvare og gir viktige regler for både programvareutviklere og programvarebrukere. Den industrielle programvarebransjen mottar mange investeringer, noe som gjør det viktig å beskytte de relevante opphavsrettene.

Vil du vite hva Law & More kan gjøre for deg som advokatfirma i Eindhoven og Amsterdam?
Så kontakt oss på telefon +31 40 369 06 80 eller send en e-post til:
MR. Tom Meevis, talsmann kl Law & More - tom.meevis@lawandmore.nl

Law & More