Som selskap kan du støte på miljølovgivning hvis du må forholde deg til utslipp av gasser, avhending av avfall eller forurensning av jord eller vann. Du kan også være nødt til å overholde reguleringsplaner og miljøtillatelser. Når det gjelder offentligrettslige handlinger, kan du også tenke på utslipp av ammoniakk fra husdyrhold. Regjeringen prøver å forhindre forurensning og beskytte kvaliteten på jord, luft og vann ved hjelp av miljølovgivning.

Leter du etter en miljølovgiver?
BLI I KONTAKT MED LAW & MORE

Miljølov

Som selskap kan du støte på miljølovgivning hvis du må forholde deg til utslipp av gasser, avhending av avfall eller forurensning av jord eller vann. Du kan også være nødt til å overholde reguleringsplaner og miljøtillatelser. Når det gjelder offentligrettslige handlinger, kan du også tenke på utslipp av ammoniakk fra husdyrhold. Regjeringen prøver å forhindre forurensning og beskytte kvaliteten på jord, luft og vann ved hjelp av miljølovgivning. Denne lovgivningen er for eksempel nedfelt i miljøforvaltningsloven, loven om generelle bestemmelser for miljørett og siden 2021 i miljølovloven. Håndhevelse av disse miljølovene skjer i den nederlandske forvaltningsretten, strafferetten og sivilretten. Inspektoratet for departementet for bolig, romlig planlegging og miljø (VROM) kontrollerer og inspiserer selskaper for å overholde disse lovene og forskriftene.

Hurtigmeny

Du kan ta kontakt med Law & More for mer informasjon om:

• Regulering av bygg- og industrivirksomhet
• Beskyttelse av natur og landskap
• Romlig planlegging og provinspolitikk
• Miljøtillatelser og reguleringsplaner
• Miljøansvar

Ønsker du mer juridisk informasjon om dette emnet? Du kan kontakte oss for juridisk rådgivning og juridisk assistanse for alle miljøspørsmål og problemer. Det er også mulig å starte rettsforhandlinger for din bedrift. Våre miljøadvokater er klare til å svare på spørsmålene dine.

Tom Meevis

Tom Meevis

Administrerende partner / advokat

 Ring +31 (0) 40 369 06 80

Vår kompetanse innen energirett

Solenergi

Solenergi

Vi fokuserer på energilov som fokuserer på vind og solenergi

Energilov

Energilov

Både nederlandske og europeiske lover gjelder energirett. La oss informere og gi deg råd

Utslippsrettigheter / utslippshandel

Utslippsrettigheter / utslippshandel

Leter du etter en spesialist på handel med utslipp? Vi hjelper deg gjerne videre!

Energiprodusent

Energiprodusent

Har du å gjøre med energisålen? Våre eksperter hjelper deg gjerne

"Jeg ville
å ha en advokat som
er alltid klar for meg,
selv i helgene ”

Miljøregler for din bedrift

Hvilke miljølover som gjelder for bedriften din, og om du må forholde deg til departementet for bolig, romlig planlegging og miljø, avhenger av i hvilken grad din bedrift har innvirkning på miljøet. I Nederland er tre kategorier av selskaper definert i denne sammenhengen:

Kategori A: selskaper i denne kategorien har minst innvirkning på miljøet. Selskaper i denne kategorien består særlig av kontorer, banker og barnehager og har minst en minimal innvirkning på miljøloven. Slike selskaper trenger ikke å søke om en miljøtillatelse for sine aktiviteter, og de trenger heller ikke rapportere om aktivitetsvedtak.

Kategori B: selskaper som har en betydelig innvirkning på miljøet, er plassert i kategori B. For deres forretningsvirksomhet, for eksempel trykkverk og bilvask og reparasjon, er de pålagt å rapportere aktivitetsdekret. Varslingen kan dreie seg om påføring av forurenset jord, deponering og transport av avfall eller en uvanlig hendelse. I en rekke tilfeller må også en begrenset miljøtillatelse (OBM) anvendes.

Kategori C: selskaper innen denne kategorien, for eksempel metallbearbeidingsbedrifter, har stor innvirkning på miljøet. Denne kategorien er også underlagt en informasjonsplikt basert på aktivitetsdekretet. I tillegg må disse selskapene også søke om en miljøtillatelse for sin forretningsvirksomhet. Miljørettsadvokatene til Law & More kan avgjøre under hvilken kategori selskapet ditt er oppført og til hvilke forpliktelser du må overholde. Du kan også forvente hjelp fra oss i å søke om en miljøtillatelse eller i å varsle om aktivitetsdekretet.

Miljøtillatelse

Foretak i kategori C må søke om en miljøtillatelse. Uten denne tillatelsen er det forbudt å starte, endre eller drive et etablissement. Følgende vilkår må være oppfylt før miljøtillatelsen er gitt:

• det må være en Wm-etablering;
• Wm-etablering må utnevnes i loven om miljøtilatelse (generelle bestemmelser).

I henhold til miljøledelsesloven anses Wm-etablering å eksistere hvis virksomheten angår et selskap (eller hvis det er på størrelse med et selskap), aktiviteten er på ett sted og varer minst seks måneder (eller går regelmessig tilbake til samme sted) og aktiviteten er inkludert i vedlegg I til miljølovdekretet.

Miljølovgivning

Miljøtillatelse begrenset miljøtest (OBM)

Et selskap må søke om en OBM for to typer aktiviteter:

• aktiviteter som vedkommende myndighet må vurdere om aktiviteten er egnet for den lokale situasjonen;
• aktiviteter som en miljøkonsekvensvurdering er obligatorisk for. En slik vurdering fokuserer spesielt på mulige uheldige effekter på miljøet.

Aktivitetene kan være å etablere et selskap, men også gjøre endringer. Det er også mulig at to OBM-er kreves for ett selskap. Når du søker om en OBM for en viss aktivitet, vil den kompetente myndigheten, vanligvis kommunen, sjekke den aktuelle aktiviteten før du kan starte aktiviteten. Dette vil resultere i en autorisasjon eller avslag.

Lov om miljøplanlegging

Denne loven er allerede vedtatt av parlamentet og forventes å tre i kraft i 2021. Hovedbidraget til miljøloven er sammenstillingen av forskjellige eksisterende lover for å gjøre lovgivningen om miljølovgivning mer oversiktlig og brukervennlig. Advokatene til Law & More kan gi deg råd om overgangsloven og mulige endringer som kan gjelde for ditt selskap.

Vil du vite hva Law & More kan gjøre for deg som advokatfirma i Eindhoven?
Så kontakt oss på telefon 31 40 369 06 av send en e-post til:

MR. Tom Meevis, talsmann kl Law & More - [e-postbeskyttet]
MR. Maxim Hodak, advokat hos & More - [e-postbeskyttet]

Law & More B.V.