TA UT EN OPPLYSNINGSAVTAL? FOREBYG FREMTIDIGE PROBLEMER

Oppgjørsavtale

En oppgjørsavtale er en spesiell type avtale. I en forliksavtale har partene som mål å gjøre avtaler om løsning av en tvist eller en annen usikker situasjon. Det er også en avtale som en arbeidsgiver og en ansatt kan bruke for å frivillig, etter gjensidig avtale, si opp arbeidsavtalen. En forliksavtale kan inngås for alle slags tvister, men brukes oftest i avskjedssaker.

Hva er en forliksavtale?

Når en oppgjørsavtale er inngått, trenger ikke arbeidsgiveren å få tillatelse til oppsigelse av en ansatt fra Dutch Employee Insurance Agency (UWV) eller fra underretten. Dette er en viktig grunn til at arbeidsgivere og ansatte i noen tilfeller liker å si opp en arbeidsavtale på grunnlag av gjensidig avtale ved hjelp av en oppgjørsavtale. En annen viktig grunn til å velge en oppgjørsavtale er det faktum at oppsigelse av en arbeidsavtale kan ordnes raskt og enkelt. Dette utgjør en betydelig forskjell i saksomkostninger og er derfor gunstig for begge parter. Imidlertid er det selvfølgelig mer praktisk for begge parter å komme til avtaler med støtte fra en advokat. Vil du utarbeide en forliksavtale som vil forhindre fremtidige juridiske problemer? Vær så snill og kontakt Law & More.

Tom Meevis

Administrerende partner / advokat

Våre bedriftsadvokater er klare for deg

Bedriftsadvokat

Hvert selskap er unikt. Derfor vil du motta juridisk rådgivning som er direkte relevant for din bedrift

Merknad om standard

Oppfyller noen ikke avtalene sine? Vi kan sende påminnelser og prosedere

Tilstrekkelig dilligens

En god Due Dilligence-undersøkelse gir sikkerhet. Vi hjelper deg

Aksjonæravtale

Vil du lage egne regler for aksjonærene dine i tillegg til vedtektene dine? Be oss om juridisk hjelp

"Law & More er involvert og kan være empatisk med kundens problemer. "

Innholdet i forliksavtalen

I en forliksavtale er betingelsene for arbeidsavtalen avsluttet. Det nøyaktige innholdet i en oppgjørsavtale avhenger av den spesifikke situasjonen og omstendighetene. Imidlertid er det en rekke ting som alltid er stipulert. For det første er oppsigelsesdatoen en av de viktigste aspektene ved oppgjørsavtalen. For det andre må oppsigelsestiden overholdes. Til slutt må det inngås avtaler om arbeidsperioden som gjenstår frem til utløpstidspunktet. Det er mulig det avtales en periode med fritak for arbeid. I så fall trenger ikke den ansatte lenger å jobbe, men retten til lønn forblir.

Det kan også gjøres avtaler om utestående permisjonsbalanse og andre individuelle oppgjør, for eksempel provisjon, bonusordninger eller aksjeordninger. I tillegg vil beløpet for overgangsgodtgjørelsen som er fastsatt i gjensidig konsultasjon mellom arbeidsgiver og arbeidstaker, bli fastsatt i oppgjørsavtalen. Mengden av overgangsgodtgjørelse er ofte gjenstand for forhandlinger og er absolutt av betydning. Det vil derfor være lurt å søke juridisk hjelp i denne saken. Teamet vårt hjelper deg gjerne.

Betingelser med hensyn til forliksavtale

Arbeidstakeren har lovbestemt rett til å tilbakekalle en signert oppgjørsavtale innen to uker. Arbeidsgiveren må ta med arbeidstakers angrerett i avtalen. I tillegg, når en forliksavtale inngås, gis endelig utslipp mellom partene. Dette betyr at arbeidsgiver og arbeidstaker ikke lenger kan kreve noe fra hverandre unntatt annet enn det som er nedfelt i forliksavtalen. Den endelige utslippsbestemmelsen er vanligvis inkludert på slutten av avtalen.

Rett til dagpenger

En oppgjørsavtale må alltid opplyse at arbeidsgiver har tatt initiativ til å si opp arbeidsforholdet. Den ansatte vil da ikke bli straffskyld. Dette er viktig for at arbeidstakeren skal ha rett til å få dagpenger. Følgende vilkår må også være oppfylt for å sikre at arbeidstakeren har rett til å få dagpenger:

• arbeidsgiver har bedt den ansatte om å godta oppsigelsen;
• oppgjørsavtalen tar hensyn til oppsigelsestiden;
• den ansatte kan bevise at han eller hun har søkt og søker etter en ny jobb.

Råd - forhandling - utarbeidelse av oppgjørsavtalen
Teamet vårt vil gjerne gi deg råd, forhandle for deg og lage hele oppgjørsavtalen for deg. Vi gir råd om rimeligheten i forliksavtalen og gir klarhet. Vi ser også på dine spesifikke ønsker og sørger for at du kommer til en veloverveid og god beslutning. Under forhandlinger hjelper vi deg med å oppnå et optimalt økonomisk resultat med gode forutsetninger.

Vil du vite hva Law & More kan du gjøre for deg som advokatfirma i Eindhoven? Så kontakt oss på telefon +31 (0) 40 369 06 80 av send en e-post til: mr. Tom Meevis, talsmann kl Law & More - tom.meevis@lawandmore.nlmr. Maxim Hodak, advokat hos & More - maxim.hodak@lawandmore.nl