Hva bør du gjøre hvis du ikke klarer å oppfylle underholdsbidraget ditt? Bilde

Hva bør du gjøre hvis du ikke klarer å oppfylle underholdsbidraget ditt?

Underholdsbidrag er en godtgjørelse til en tidligere ektefelle og barn som et bidrag til underhold. Personen som må betale underholdsbidrag blir også referert til som underholdsskyldneren. Mottakeren av underholdsbidrag blir ofte referert til som den som har rett til underhold. Underholdsbidrag er et beløp du må betale med jevne mellomrom. I praksis betales underholdsbidrag månedlig. Du skylder underholdsbidrag hvis du har en underholdsplikt overfor en tidligere partner eller barnet ditt. En vedlikeholdsplikt overfor din tidligere partner oppstår hvis han eller hun ikke er i stand til å forsørge seg selv. Omstendigheter kan hindre deg i å betale underholdsbidrag til din tidligere partner. Inntekten din kan ha endret seg på grunn av for eksempel Corona-krisen. Hva er den beste måten å handle hvis du har en plikt til å betale underholdsbidrag som du ikke kan oppfylle?

Underholdsbidrag 1X1_Bilde

Vedlikeholdsplikt

Først og fremst er det lurt å kontakte vedlikeholdskreditoren, din tidligere partner. Du kan fortelle dem at inntekten din har endret seg og at du ikke klarer å oppfylle vedlikeholdsplikten. Du kan prøve å komme til enighet. Du kan for eksempel avtale at du vil oppfylle forpliktelsen senere, eller at underholdsbidraget vil bli redusert. Det er best å ha disse avtalene registrert skriftlig. Hvis du trenger hjelp med dette, fordi du kanskje ikke kan komme til enighet sammen, kan du tilkalle en megler for å gjøre gode avtaler.

Hvis det ikke er mulig å komme til avtaler sammen, bør det verifiseres om vedlikeholdsplikten er bekreftet av retten. Dette betyr at vedlikeholdsplikten er offisielt fastsatt av retten. Hvis forpliktelsen ikke er bekreftet, vil ikke vedlikeholdskreditoren kunne håndheve betalingen så lett. I så fall foreligger det ingen juridisk direkte eksigible dom fra retten. Et inkassobyrå, som LBIO (Landelijk Bureau Inning Onderhouddsbijdragen), kan ikke samle inn pengene. Hvis forpliktelsen er rettskraftig, må vedlikeholdskreditoren handle så raskt som mulig. Personen som har rett til vedlikehold, kan deretter sette i gang en innsamling for å beslaglegge for eksempel inntekten din eller bilen din. Hvis du vil unngå dette, er det lurt å søke juridisk rådgivning fra en advokat så snart som mulig.

Deretter kan en tvist om tvangsfullbyrdelse iverksettes i en resumé. Denne prosedyren er også kjent som en hasteprosedyre. I denne prosedyren ber du dommeren om å frata vedlikeholdskreditoren muligheten til å håndheve en betaling. I prinsippet vil dommeren måtte respektere vedlikeholdsplikten. Imidlertid, hvis det er et økonomisk behov som oppstod etter vedlikeholdsbeslutningen, kan det være misbruk av lov. Unntak fra vedlikeholdsplikten kan derfor gjøres i spesielle tilfeller. Koronakrisen kan være en grunn til dette. Det er best å få dette vurdert av en advokat.

Du kan også prøve å endre underholdsbidraget. Hvis du forventer at de økonomiske problemene varer lenger, er det et realistisk valg. Du må da starte en prosedyre for å endre vedlikeholdsplikten. Mengden av underholdsbidrag kan endres hvis det er en "endring av omstendighetene". Dette er tilfelle hvis inntekten din har endret seg betydelig etter dommen om vedlikeholdsplikten.

Arbeidsledighet eller gjeldsordning er vanligvis ikke permanente situasjoner. I slike tilfeller kan dommeren midlertidig redusere vedlikeholdsplikten din. Dommeren kan også bestemme at du ikke trenger å betale noe. Velger du å jobbe mindre eller til og med slutte å jobbe? Da er dette din egen beslutning. Dommeren vil da ikke godta en justering av plikten til å betale underholdsbidrag.

Det kan også være slik at du betaler barnebidrag og / eller ektefellestøtte når en dommer aldri har vært involvert. I så fall kan du i prinsippet stoppe eller redusere underholdsbidrag uten at dette får direkte konsekvenser for deg. Dette er fordi eks-partneren din ikke har en tvangsfull tittel og derfor ikke kan ta noen innsamlingstiltak og gripe inntektene eller eiendelene. Det din tidligere partner kan gjøre i dette tilfellet, er imidlertid å sende inn en begjæring (eller få stevning) for å be om at vedlikeholdsavtalen blir oppfylt / opphevet.

Uansett om retten har sanksjonert en vedlikeholdsplikt eller ikke, er vårt råd fortsatt: ikke slutte å betale plutselig! Først rådføre deg med ekspartneren din. Hvis denne konsultasjonen ikke fører til en løsning, kan du alltid starte rettssaker for retten.

Har du spørsmål om underholdsbidraget, eller ønsker du å søke om, endre eller stoppe underholdsbidraget? Ta kontakt Law & More. På Law & More vi forstår at skilsmisse og påfølgende hendelser kan få vidtrekkende konsekvenser for livet ditt. Det er derfor vi tar en personlig tilnærming. Sammen med deg og muligens din tidligere partner kan vi fastslå din juridiske situasjon under møtet på grunnlag av dokumentasjonen og prøve å se på din visjon eller ønsker med hensyn til ((gjen) beregning av) underholdsbidrag og deretter registrere dem. I tillegg kan vi hjelpe deg i en mulig underholdsbidragsprosedyre. Advokatene på Law & More er eksperter innen familierett og veileder deg gjerne, muligens sammen med partneren din, gjennom denne prosessen.

Personverninnstillinger
Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre opplevelsen din mens du bruker nettstedet vårt. Hvis du bruker tjenestene våre via en nettleser, kan du begrense, blokkere eller fjerne informasjonskapsler gjennom innstillingene for nettleseren din. Vi bruker også innhold og skript fra tredjeparter som kan bruke sporingsteknologi. Du kan selektivt gi ditt samtykke nedenfor for å tillate slike tredjepartsinnbygging. For fullstendig informasjon om informasjonskapslene vi bruker, data vi samler inn og hvordan vi behandler dem, vennligst sjekk vår Personvernserklæring
Law & More B.V.