Varsel om standard eksempel

Varsel om standard eksempel

Hva er en melding om mislighold?

Dessverre skjer det ofte nok at en avtalepart unnlater å oppfylle sine forpliktelser, eller unnlater å gjøre det i tide eller forsvarlig. EN varsel om mislighold gir denne parten en annen mulighet til å (forsvarlig) overholde innen rimelig tid. Etter utløpet av rimelig frist – nevnt i brevet – er skyldneren inne standard~~POS=TRUNC. Det kreves mislighold for for eksempel å kunne oppløse kontrakten eller kreve erstatning. Avhengig av omstendighetene kan det hende at mislighold ikke er nødvendig. Eksempler inkluderer situasjoner der opptreden er permanent umulig, for eksempel en fotograf som ikke dukker opp i bryllupet.

Standard uten varsel?

I noen situasjoner oppstår mislighold uten mislighold, for eksempel dersom det er fastsatt en fatal frist for å oppfylle forpliktelser.

Eksempel på formell varsel

Du kan bruke eksempelbrevet nedenfor for å erklære din avtalepart i mislighold. Men hver situasjon er forskjellig; du må derfor fylle ut brevet selv og er til syvende og sist ansvarlig for innholdet. Husk å sende brevet rekommandert og ta vare på alle nødvendige bevis (kopi, postbevis osv.).

[By/landsby der du skriver brevet], [dato]

Emne: Varsel om mislighold

Kjære herr / fru,

Jeg inngikk [en/vedlagt] avtale med deg den [dato] [fakturanummer kan legges til i parentes om nødvendig]. [Du/navnet på selskapet] klarte ikke å overholde avtalen.

Avtalen forplikter [deg/navn selskap] til å [forklare hvilke forpliktelser parten har unnlatt å overholde. Gjør dette litt omfattende, men ikke gå inn for mye i detaljer].

Jeg erklærer deg herved som mislighold og tilbyr deg en ny sjanse til å (på riktig måte) overholde innen 14 (fjorten) virkedager fra datoen [avhengig av omstendighetene, kan du justere perioden; loven krever en rimelig frist]. Etter utløpet av den fastsatte perioden begynner mislighold og jeg vil bli tvunget til å ta rettslige skritt. Jeg vil da også kreve lovpålagte renter og eventuelle utenrettslige inkassokostnader og erstatning.

Vennlig hilsen,

[Ditt navn og signatur]

[Sørg for at adressen din er oppført på brevet].

Ser du etter mer enn et eksempel på formell melding?

Du bør vite at ovennevnte formelle varsel er enkel og ikke egner seg til enhver situasjon. Vil du ha hjelp til å utarbeide et varsel om mislighold eller bli helt fritatt for denne oppgaven? Vil du vite om og fra når du kan kreve lovpålagte renter og erstatning? Trenger du en avklaring på om det er nødvendig å sende et mislighold, eller tviler du på om misligholdet er påkrevd i din situasjon? Da ikke nøl og ta kontakt Law & More. Våre advokater er eksperter på kontraktsrett og vil gjerne hjelpe deg med alle dine spørsmål og bekymringer.  

Eksempel på standardbrev

Personverninnstillinger
Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre opplevelsen din mens du bruker nettstedet vårt. Hvis du bruker tjenestene våre via en nettleser, kan du begrense, blokkere eller fjerne informasjonskapsler gjennom innstillingene for nettleseren din. Vi bruker også innhold og skript fra tredjeparter som kan bruke sporingsteknologi. Du kan selektivt gi ditt samtykke nedenfor for å tillate slike tredjepartsinnbygging. For fullstendig informasjon om informasjonskapslene vi bruker, data vi samler inn og hvordan vi behandler dem, vennligst sjekk vår Personvernserklæring
Law & More B.V.