Den nederlandske klimaavtalen

Den nederlandske klimaavtalen

De siste ukene er klimaavtalen et mye diskutert tema. For mange mennesker er det imidlertid uklart hva klimavtalen nøyaktig er hva denne avtalen innebærer. Det hele startet med Paris-klimaavtalen. Dette er en avtale mellom nesten alle land i verden om å stoppe klimaendringene og for å begrense den globale oppvarmingen. Denne avtalen trer i kraft i 2020. For å oppnå målene fra Paris klimaavtale, må visse avtaler inngås i Nederland. Disse avtalene vil bli registrert i en nederlandsk klimaavtale. Hovedformålet med den nederlandske klimaavtalen er å slippe ut nesten femti prosent mindre klimagasser i Nederland innen 2030 enn vi sendte ut i 1990. Spesiell oppmerksomhet vil bli rettet mot å redusere CO2-utslipp. Ulike parter er involvert i realiseringen av klimaavtalen. Dette gjelder for eksempel statlige organer, fagforeninger og miljøorganisasjoner. Disse partiene er delt over ulike sektortabeller, nemlig strøm, urbaniserte omgivelser, industri, landbruk og arealbruk og mobilitet.

The-nederlandsk-Klima-avtale

Paris klimaavtale

For å oppnå målene som følger av Paris-klimaavtalen, må visse tiltak iverksettes. Det er tydelig at slike tiltak vil medføre kostnader. Prinsippet er at overgangen til færre CO2-utslipp må forbli gjennomførbar og rimelig for alle. Utgiftene må fordeles på en rettferdig måte for å opprettholde støtten til tiltakene som skal iverksettes. Hver sektortabell har fått oppgaven med å spare et antall tonn CO2. Etter hvert skulle dette føre til en nasjonal klimaavtale. For øyeblikket er det utarbeidet en foreløpig klimaavtale. Imidlertid er ikke alle partier som har vært involvert i forhandlingene foreløpig villige til å signere denne avtalen. Blant andre er en rekke miljøorganisasjoner og den nederlandske FNV ikke enige i avtalene som er opprettet i den foreløpige klimaavtalen. Denne misnøyen angår hovedsakelig forslagene fra sektorbransjen. I følge nevnte organisasjoner bør næringslivet takle problemene mer alvorlig, sikkert fordi industrisektoren er ansvarlig for en stor andel av utslippene av klimagasser. I dette øyeblikk ville den vanlige borger konfrontert seg mer med kostnadene og konsekvensene enn næringen ville gjort. Organisasjonene som nekter å signere er derfor ikke enige i de foreslåtte tiltakene. Hvis den foreløpige avtalen ikke endres, vil ikke alle organisasjoner sette underskrift på den endelige avtalen. Videre må de foreslåtte tiltakene fra den foreløpige klimaavtalen fortsatt beregnes, og det nederlandske senatet og det nederlandske representantenes hus må fremdeles bli enige om den foreslåtte avtalen. Det er derfor klart at de lange forhandlingene om klimaavtalen ennå ikke har ført til et tilfredsstillende resultat, og at det fortsatt kan ta en stund før en klar klimaavtale er oppnådd.

Personverninnstillinger
Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre opplevelsen din mens du bruker nettstedet vårt. Hvis du bruker tjenestene våre via en nettleser, kan du begrense, blokkere eller fjerne informasjonskapsler gjennom innstillingene for nettleseren din. Vi bruker også innhold og skript fra tredjeparter som kan bruke sporingsteknologi. Du kan selektivt gi ditt samtykke nedenfor for å tillate slike tredjepartsinnbygging. For fullstendig informasjon om informasjonskapslene vi bruker, data vi samler inn og hvordan vi behandler dem, vennligst sjekk vår Personvern
Law & More B.V.