Starte et transportselskap Image

Starter et transportselskap? Dette er hva du bør vite!

Introduksjon

Alle som ønsker å etablere et transportfirma, må være klar over at dette ikke kan gjøres over natten. Før du starter et transportfirma, må man først møte en sjenerøs mengde papirarbeid. For eksempel: hvert selskap som driver med profesjonell godstransport, dvs. ethvert selskap som transporterer varer (på vei) mot betaling og ved tredjepartsbestilling, trenger en 'Eurovergunning' (Euro-tillatelse) i tilfelle transporten finner sted med kjøretøy med en lastekapasitet på mer enn 500 kg. Å få en Euro-tillatelse krever litt innsats. Hvilke skritt må tas? Les den her!

Tillate

For å få en Euro-tillatelse, må det søkes om tillatelse hos NIWO (den nederlandske nasjonale og internasjonale vegtransportorganisasjonen). Som antydet i innledningen, er tillatelsen nødvendig for nasjonal og internasjonal transport med kjøretøy med en lastekapasitet på mer enn 500 kg. Et transportselskap med lisens må ha minst ett kjøretøy som det må utstedes lisensbevis for. Med lisensbevis om bord kan kjøretøyet transportere varer innen EU (med noen få unntak). Utenfor EU er andre tillatelser nødvendige (for eksempel en CEMT-tillatelse eller en ekstra ride-autorisasjon). Euro-tillatelsen er gyldig i en periode på 5 år. Etter denne perioden kan tillatelsen fornyes. Avhengig av transporttype (for eksempel transport av farlige stoffer), er det mulig at andre tillatelser også er nødvendige.

Krav

Det er fire hovedkrav som må oppfylles før en tillatelse kan utstedes:

  • Selskapet må ha en faktisk etablering i Nederland, noe som betyr en faktisk og permanent virksomhet. Dessuten, og som allerede nevnt, må det være minst ett kjøretøy.
  • Selskapet må være det kredittverdig, noe som betyr at selskapet har en tilstrekkelig mengde økonomiske midler tilgjengelig for å sikre start og kontinuitet. Konkret betyr dette at selskapskapitalen (i form av risikokapital) minst må være 9.000 euro i tilfelle selskapet jobber med ett kjøretøy. Et ekstra beløp på 5.000 XNUMX euro bør legges til denne kapitalen for hvert ekstra kjøretøy. Som bevis på kredittverdighet, skal det sendes en (åpnings) saldo, og muligens en eiendomsoppgave, samt en uttalelse fra en regnskapsfører (RA eller AA), et medlem av NOAB eller et medlem av regnskapsregisteret (' Registrer Belastingadviseurs '). Det er noen spesifikke krav for denne uttalelsen.
  • Videre må den som er ansvarlig for transportvirksomheten (transportsjefen) bevise sin kompetanse ved å produsere et anerkjent vitnemål 'Ondernemer beroepsgoederenvervoer over de weg' (fritt oversatt: 'Entreprenør profesjonell transport av varer på vei'). Dette vitnemålet tar noen 'rullende ermer', ettersom det bare kan oppnås ved å bestå seks eksamener organisert av en bestemt gren av CBR (det nederlandske 'Central Office for Driving Skills'). Ikke alle transportsjefer trenger å skaffe seg dette vitnemålet; det er en nedre grense for en leder med vitnemål. Videre er det en rekke tilleggskrav. Transportsjefen må for eksempel være bosatt i EU. Transportsjefen kan være direktør eller eier av selskapet, men denne stillingen kan også fylles av en 'ekstern' person (for eksempel en autorisert signatør), så lenge NIWO kan bestemme at transportsjefen er permanent og faktisk å lede transportvirksomheten og at det er en reell forbindelse med selskapet. I tilfelle av en 'ekstern' person er det nødvendig med en 'verklaring inbreng vakbekwaamheid' (fritt oversatt: 'uttalelse av kompetanse').
  • Den fjerde betingelsen er at selskapet må være det troverdig. Dette kan vises av en 'Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) voor NP en / av RP' (sertifikat for god oppførsel for en fysisk person (NP) eller juridisk enhet (RP)). VOG RP er nødvendig i tilfelle av en juridisk enhet i form av et nederlandsk BV, Vof eller partnerskap. VOG NP er nødvendig i tilfelle av et enkeltpersonforetak og / eller en ekstern transportansvarlig. For direktører som ikke er bosatt i Nederland og / eller som ikke er i besittelse av den nederlandske statsborgerskapet, må det skaffes en egen VOG NP i hjemlandet eller nasjonaliteten.

(Annet) grunnlag for avslag

En Euro-tillatelse kan nektes eller trekkes tilbake når dette er anbefalt av Bureau Bibob. Dette kan for eksempel være tilfelle når det er en mulighet for at tillatelsen vil bli brukt til kriminell virksomhet.

Søknad

Tillatelsen kan søkes gjennom NIWOs digitale kontor. En tillatelse koster € 235, -. Lisensbeviset koster € 28.35. Videre belastes en årlig avgift på € 23,70 per lisensbevis.

konklusjonen

For å etablere et transportfirma i Nederland, må en 'Eurovergunning' skaffes. Denne tillatelsen kan gis når fire krav er oppfylt: det må være en faktisk virksomhet, selskapet må være kredittverdig, transportansvarlig må være i besittelse av et vitnemål 'Ondernemer beroepsgoederenvervoer over de weg' og selskapet skal være pålitelig. Bortsett fra ikke å oppfylle disse kravene, kan en tillatelse avslås når det er fare for at tillatelsen blir misbrukt. Kostnadene for en søknad er € 235, -. Et lisensbevis koster € 28.35.

Kilde: www.niwo.nl

Kontakt Oss

Skulle du ha ytterligere spørsmål eller kommentarer etter å ha lest denne artikkelen, kan du kontakte mr. Maxim Hodak, advokatfullmektig kl Law & More av [e-postbeskyttet] eller mr. Tom Meevis, advokatfullmektig kl Law & More av [e-postbeskyttet] eller ring oss på +31 40-3690680.

Personverninnstillinger
Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre opplevelsen din mens du bruker nettstedet vårt. Hvis du bruker tjenestene våre via en nettleser, kan du begrense, blokkere eller fjerne informasjonskapsler gjennom innstillingene for nettleseren din. Vi bruker også innhold og skript fra tredjeparter som kan bruke sporingsteknologi. Du kan selektivt gi ditt samtykke nedenfor for å tillate slike tredjepartsinnbygging. For fullstendig informasjon om informasjonskapslene vi bruker, data vi samler inn og hvordan vi behandler dem, vennligst sjekk vår Personvern
Law & More B.V.