Del pensjon ved skilsmisse

Regjeringen vil automatisk dele pensjonen når det gjelder skilsmisser. Den nederlandske regjeringen ønsker å legge til rette for at partnere som skal skilles automatisk får rett til å motta halvparten av hverandres pensjon. Den nederlandske ministeren Wouter Koolmees for sosialsaker og sysselsetting ønsker å diskutere et forslag i andre kammer i midten av 2019. I den kommende perioden skal ministeren utarbeide forslaget mer detaljert sammen med markedsaktører som pensjonsvirksomheten, skrev han. i et brev til andre kammer.

I dagens opprettede partnere har to år på seg å kreve sin del av pensjonen

Hvis de ikke krever den delen av pensjonen innen to år, må de avtale dette med sin tidligere partner.

'' En skilsmisse er en vanskelig situasjon der du har mye på hodet og pensjon er et komplisert tema. Inndelingen kan bli og bør bli mindre vanskelig. Hensikten er å bedre beskytte utsatte partnere '', sa statsråden.

https://www.nrc.nl/nieuws/2018/03/09/kabinet-wil-pensioenen-automatisch-verdelen-bij-scheiding-a1595036

Personverninnstillinger
Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre opplevelsen din mens du bruker nettstedet vårt. Hvis du bruker tjenestene våre via en nettleser, kan du begrense, blokkere eller fjerne informasjonskapsler gjennom innstillingene for nettleseren din. Vi bruker også innhold og skript fra tredjeparter som kan bruke sporingsteknologi. Du kan selektivt gi ditt samtykke nedenfor for å tillate slike tredjepartsinnbygging. For fullstendig informasjon om informasjonskapslene vi bruker, data vi samler inn og hvordan vi behandler dem, vennligst sjekk vår Personvernserklæring
Law & More B.V.