Rask skilsmisse: hvordan gjør du det?

Rask skilsmisse: hvordan gjør du det?

Skilsmisse er nesten alltid en følelsesmessig vanskelig hendelse. Hvordan en skilsmisse forløper kan imidlertid utgjøre hele forskjellen. Ideelt sett ønsker alle å få skilsmissen overstått så raskt som mulig. Men hvordan gjør du det?

Tips 1: Unngå krangel med din ekspartner

Det viktigste tipset når det gjelder å skille seg raskt er å unngå krangel med ekspartneren din. I de fleste tilfeller går mye tid tapt på å kjempe mot hverandre. Hvis eks-partnere kommuniserer godt med hverandre og holder følelsene under kontroll til en viss grad, kan en skilsmisse gå betydelig raskere. Dette sparer ikke bare mye tid og energi brukt på å kjempe mot hverandre, det betyr også at rettssaken rundt en skilsmisse går raskere.

Tips 2: Se advokaten sammen

Når eks-partnere kan gjøre avtaler, kan de i fellesskap ansette én advokat. På denne måten trenger dere ikke begge en egen advokat, men fellesadvokaten kan inkludere ordningene om skilsmissen i skilsmissepakten til fellesadvokaten. Dette unngår doble kostnader og sparer mye tid. Tross alt, hvis det er en felles anmodning om skilsmisse, trenger du ikke gå til retten. På den annen side er dette tilfellet når begge parter ansetter hver sin advokat.

I tillegg er det en rekke ting du og din tidligere partner kan forberede før du ansetter en advokat for å spare enda mer tid og penger:

  • Diskuter på forhånd med din tidligere partner hvilke ordninger du gjør og sett disse på papir. På denne måten trenger ikke noen av spørsmålene å diskuteres inngående med advokaten, og advokaten trenger bare å inkludere disse avtalene i skilsmisseavtalen;
  • Du kan allerede lage en beholdning av varene som skal deles. Tenk ikke bare på eiendelene, men også på eventuell gjeld;
  • Ordne mest mulig angående eiendommen, som notarius publicus, boliglån, verdivurdering og eventuelt kjøp av ny bolig.

Tips 3: Mekling

Hvis du ikke klarer å komme til enighet om skilsmissen med din ekspartner, er det lurt å tilkalle en mekler. Oppgaven til en mekler i en skilsmisse er å veilede samtalen mellom deg og din ekspartner som en upartisk tredjepart. Gjennom mekling søkes det løsninger som begge parter kan bli enige om. Det betyr at man ikke er på hver sin side av gjerdet, men jobber sammen for å løse konflikter og komme til fornuftige avtaler. Når dere har fått til en løsning, vil mekleren sette avtalene som er gjort på papir. Etterpå kan du og din tidligere partner konsultere en advokat, som deretter kan inkludere avtalene i skilsmissepakten.

Personverninnstillinger
Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre opplevelsen din mens du bruker nettstedet vårt. Hvis du bruker tjenestene våre via en nettleser, kan du begrense, blokkere eller fjerne informasjonskapsler gjennom innstillingene for nettleseren din. Vi bruker også innhold og skript fra tredjeparter som kan bruke sporingsteknologi. Du kan selektivt gi ditt samtykke nedenfor for å tillate slike tredjepartsinnbygging. For fullstendig informasjon om informasjonskapslene vi bruker, data vi samler inn og hvordan vi behandler dem, vennligst sjekk vår Personvern
Law & More B.V.