Forhåndsfestet vedlegg

Forhåndsfestet vedlegg

Tilknytning til fordommer: foreløpig sikkerhet i tilfelle en ikke-betalende part

Forhåndsfestet tilknytning kan sees på som en konserverende, midlertidig tilknytningsform. Forhåndsfestet vedlegg kan tjene til å sikre at skyldneren ikke kvitter seg med varene sine før kreditor kan søke faktisk oppreisning gjennom beslag i løpet av en henrettelse, som en dommer må innvilge en henrettelse om. I motsetning til hva man ofte tenker, fører ikke tilknytning til fordommer nemlig til umiddelbar tilfredsstillelse av kravet. Forhåndsvedlegg er et mye brukt verktøy, som også kan brukes som gearing for å få skyldneren til å bu og få ham til å betale. Sammenlignet med andre land er tilknytning av varer i Nederland ganske enkelt. Hvordan kan varer festes gjennom tilknytning til fordommer, og hva er konsekvensene?

Forhåndsfestet vedlegg

Forhåndsfestet vedlegg

Når man ønsker å beslaglegge varer gjennom forhåndsdømmende vedlegg, må man sende inn en søknad til den foreløpige hjelpedommeren. Denne applikasjonen må oppfylle visse krav. Søknaden må for eksempel inneholde arten av det ønskede vedlegget, informasjon om hvilken rett som påberopes (for eksempel eierskap eller retten til erstatning for skade) og beløpet som kreditor ønsker å beslaglegge skylden til skyldneren. Når dommeren avgjør søknaden, foretar han ikke omfattende undersøkelser. Forskningen som er gjort er kort. Imidlertid vil en anmodning om forhåndsdømmende vedlegg bare bli godkjent når det kan vises at det er en velbegrunnet frykt for at en skyldner, eller en tredjepart som varene tilhører, skal kvitte seg med varene. Delvis av denne grunn blir ikke skyldneren informert om anmodningen om vedlegg om fordommer; beslaget vil komme som en overraskelse.

I det øyeblikket søknaden blir godkjent, må hovedforhandlingene angående kravet som fordømmelsesvedlegget tilsvarer, bli satt i gang i løpet av en periode som er satt av en dommer, som er minst 8 dager fra tidspunktet for godkjenning av forhandlingsvedleggssøknaden . Normalt vil dommeren sette denne termin til 14 dager. Vedlegget kunngjøres til skyldneren gjennom et varsel om vedlegg som fogden serverte ham. Normalt vil vedlegget forbli i full kraft inntil en henvisning til henrettelse er oppnådd. Når dette er oppnådd, blir fordømmelsesvedlegget konvertert til beslag under en henrettelse og kreditor kan kreve skyldnerens vedlagte gods. Når dommeren nekter å inngi en henrettelse om henrettelse, vil forføyningsvedlegget utløpe. Bemerkelsesverdig er det faktum at tilknytning til fordommer ikke betyr at skyldneren ikke kan selge vedlagte varer. Dette betyr at vedlegget forblir på varene hvis det selges.

Hvilke varer kan beslaglegges?

Alle skyldens eiendeler kan legges ved. Dette betyr at tilknytning kan skje med tanke på varebeholdning, lønn (inntjening), bankkontoer, hus, biler osv. Tilknytning til inntjening er en form for pynt. Dette betyr at varer (i dette tilfellet inntektene) holdes av en tredjepart (arbeidsgiveren).

Avbestilling av vedlegget

Foretaksvedlegg på skyldnerens varer kan også kanselleres. For det første kan dette skje hvis retten i hovedforhandlingen bestemmer at vedlegget skal avlyses. En interessert part (vanligvis skyldneren) kan også be om kansellering av vedlegget. Årsaken til dette kan være at skyldneren stiller alternativ sikkerhet, at det fremgår av en kortfattet undersøkelse at vedlegget er unødvendig eller at det har skjedd en prosessuell, formell feil.

Ulemper ved tilknytning til fordommer

Til tross for at tilknytning til fordommer virker som et fint alternativ, vil man også måtte ta hensyn til det faktum at det kan få konsekvenser når man ber for lettvinkling om fordommer. I det øyeblikket kravet i hovedforhandlingene som fordømmelsen tilsvarer blir avvist, vil kreditor som har inngitt pålegg om vedlegg ansvarliggjøre for skaden som skyldneren har påført seg. Videre koster forfølgelsesforhandlinger penger (tenk på fogderi, rettsgebyr og advokatkostnader), som ikke alle vil bli refundert av skyldneren. I tillegg har kreditor alltid risikoen for at det ikke er noe å kreve, for eksempel fordi det er et pantelån på den tilknyttede eiendommen som overskrider dens verdi og har prioritet ved utførelse eller - i tilfelle vedlegg til en bankkonto - fordi der er ingen penger på skyldnerens bankkonto.

Kontakt Oss

Skulle du ha ytterligere spørsmål eller kommentarer etter å ha lest denne artikkelen, kan du kontakte mr. Maxim Hodak, advokatfullmektig kl Law & More av [e-postbeskyttet] eller mr. Tom Meevis, advokatfullmektig kl Law & More av [e-postbeskyttet] eller ring oss på +31 (0) 40-3690680.

Personverninnstillinger
Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre opplevelsen din mens du bruker nettstedet vårt. Hvis du bruker tjenestene våre via en nettleser, kan du begrense, blokkere eller fjerne informasjonskapsler gjennom innstillingene for nettleseren din. Vi bruker også innhold og skript fra tredjeparter som kan bruke sporingsteknologi. Du kan selektivt gi ditt samtykke nedenfor for å tillate slike tredjepartsinnbygging. For fullstendig informasjon om informasjonskapslene vi bruker, data vi samler inn og hvordan vi behandler dem, vennligst sjekk vår Personvern
Law & More B.V.