Foreldreplan i tilfelle skilsmisse

Foreldreplan i tilfelle skilsmisse

Hvis du har mindreårige barn og du blir skilt, må det avtales om barna. De gjensidige avtalene vil bli fastlagt skriftlig i en avtale. Denne avtalen er kjent som foreldreplanen. Foreldreplanen er et utmerket grunnlag for å få en god skilsmisse.

Er foreldreplan obligatorisk?

Loven sier at en foreldreplan er obligatorisk for gifte foreldre som skilles. En foreldreplan må også utarbeides når registrerte foreldre har sitt registrerte partnerskap oppløst. Foreldre som ikke er gift eller registrerte partnere, men som utøver foreldrenes myndighet sammen, forventes også å lage en foreldreplan.

Hva sier en foreldreplan?

Loven foreskriver at foreldreplanen minst skal inneholde avtaler om:

  • hvordan du involverte barna i utarbeidelsen av foreldreplanen;
  • hvordan du deler omsorg og oppvekst (omsorgsregulering) eller hvordan du takler barna (adgangsregulering);
  • hvordan og hvor ofte du gir hverandre informasjon om barnet ditt;
  • hvordan dere tar beslutninger sammen om viktige temaer, for eksempel skolevalg;
  • kostnadene ved omsorg og oppdragelse (barnebidrag).

Du kan også velge å ta med andre avtaler i foreldreplanen. For eksempel hva du som foreldre synes er viktig i oppveksten din, visse regler (leggetid, lekser) eller synspunkter på straff. Du kan også ta med noe om kontakten med begge familiene i foreldreplanen. Så du kan frivillig inkludere dette i foreldreplanen.

Utarbeide en foreldreplan

Det er selvfølgelig hyggelig hvis du kan komme til gode avtaler med den andre forelderen. Hvis dette av en eller annen grunn ikke er mulig, kan du ringe inn en megler eller familieadvokat på Law & More. Ved hjelp av Law & More meglere kan du diskutere innholdet i foreldreplanen under profesjonell og ekspertveiledning. Hvis mekling ikke tilbyr en løsning, er våre spesialiserte familierettadvokater også til tjeneste for deg. Dette gjør at du kan forhandle med den andre partneren for å gjøre avtaler om barna.

Hva vil skje med foreldreplanen?

Retten kan uttale skilsmisse eller oppløse det registrerte partnerskapet. Familierettadvokatene til Law & More vil sende den opprinnelige foreldreplanen til retten for deg. Retten legger deretter foreldreplanen til skilsmissedekretet. Som et resultat er foreldreplanen en del av rettens avgjørelse. Begge foreldrene er derfor forpliktet til å overholde avtalene i foreldreplanen.

Er det ikke mulig å lage en foreldreplan?

Ofte hender det at foreldrene ikke når full enighet om innholdet i foreldreplanen. I så fall klarer de heller ikke å overholde lovlig skilsmissekrav. Det er unntak for slike tilfeller. Foreldre som kan demonstrere at de har gjort tilstrekkelig innsats for å oppnå enighet, men ikke klarte å gjøre det, kan oppgi dette i dokumentene til retten. Retten kan deretter uttale skilsmissen og avgjøre selv hvilke punkter foreldrene ikke er enige om.

Ønsker du en skilsmisse, og trenger du hjelp til å lage en foreldreplan? Deretter Law & More er det rette stedet for deg. De spesialiserte familierettadvokatene til Law & More kan hjelpe deg og veilede deg med din skilsmisse og utarbeide en foreldreplan.

Personverninnstillinger
Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre opplevelsen din mens du bruker nettstedet vårt. Hvis du bruker tjenestene våre via en nettleser, kan du begrense, blokkere eller fjerne informasjonskapsler gjennom innstillingene for nettleseren din. Vi bruker også innhold og skript fra tredjeparter som kan bruke sporingsteknologi. Du kan selektivt gi ditt samtykke nedenfor for å tillate slike tredjepartsinnbygging. For fullstendig informasjon om informasjonskapslene vi bruker, data vi samler inn og hvordan vi behandler dem, vennligst sjekk vår Personvernserklæring
Law & More B.V.