Arbeidsgivers og arbeidstakers plikter... image

Forpliktelser for arbeidsgiver og arbeidstaker...

Forpliktelser fra arbeidsgiver og arbeidstaker i henhold til arbeidsforholdsloven

Uansett hvilket arbeid du gjør, er det grunnleggende prinsippet i Nederland at alle skal kunne jobbe trygt og sunt. Visjonen bak denne forutsetningen er at arbeidet ikke må føre til fysisk eller psykisk sykdom og slett ikke til døden som et resultat. Dette prinsippet garanteres i praksis av arbeidsforholdsloven. Denne loven er derfor rettet mot å fremme gode arbeidsforhold og forhindre sykdom og arbeidsuførhet til ansatte. Er du arbeidsgiver? I så fall ligger omsorgen for et sunt og trygt arbeidsmiljø i henhold til arbeidsforholdsloven i prinsippet hos deg. Innenfor din bedrift må det ikke bare være tilstrekkelig kunnskap om sunn og sikker arbeid, men retningslinjene i arbeidsforholdsloven må også følges for å forhindre unødvendig fare for ansatte. Er du ansatt? I så fall forventes det også noen få ting i sammenheng med et sunt og trygt arbeidsmiljø.

Forpliktelser til den ansatte

I følge arbeidsvilkårsloven er arbeidsgiveren til slutt ansvarlig for arbeidsforholdene sammen med den ansatte. Som arbeidstaker må du derfor bidra til å skape en sunn og trygg arbeidsplass. Mer spesifikt, som arbeidstaker, med tanke på arbeidsforholdsloven, er du forpliktet til:

  • å bruke arbeidsutstyr og farlige stoffer riktig;
  • ikke å endre og / eller fjerne beskyttelsen på arbeidsutstyr;
  • å bruke personlig verneutstyr / hjelpemidler som er gitt av arbeidsgiveren riktig og å oppbevare dem på riktig sted;
  • samarbeide om organisert informasjon og instruksjon;
  • å informere arbeidsgiveren om de observerte risikoene for helse og sikkerhet i selskapet;
  • å hjelpe arbeidsgiveren og andre sakkyndige personer (for eksempel forebyggingsansvarlig), om nødvendig, i utførelsen av forpliktelsene

Kort sagt, du må oppføre deg ansvarlig som en ansatt. Du gjør dette ved å bruke arbeidsforholdene på en sikker måte og ved å utføre arbeidet ditt på en sikker måte slik at du ikke utsetter deg selv og andre for fare.

Forpliktelser fra arbeidsgiveren

For å kunne gi et sunt og trygt arbeidsmiljø, må du som arbeidsgiver føre en policy rettet mot best mulig arbeidsforhold. Arbeidsvilkårsloven gir retningslinjer for denne policyen og arbeidsforholdene som er i samsvar med den. For eksempel må arbeidsforholdspolitikken uansett bestå av en risikolager og evaluering (RI&E). Som arbeidsgiver må du skriftlig oppgi hvilke risikoer arbeidet medfører for dine ansatte, hvordan disse risikoene for helse og sikkerhet er adressert i ditt firma og hvilke risikoer i form av arbeidsulykker som allerede har skjedd. EN forebyggende offiser hjelper deg med å lage en risikolager og evaluering og gir råd om en god helse- og sikkerhetspolicy. Hvert selskap må utnevne minst en slik forebyggingsoffiser. Dette må ikke være noen utenfor selskapet. Ansetter du 25 eller færre ansatte? Da kan du opptre som forebyggende offiser selv.

En av risikoen som et selskap som ansetter ansatte kan møte er fravær. I følge arbeidsvilkårsloven må du som arbeidsgiver derfor ha en sykefraværspolitikk. Hvordan takler du som arbeidsgiver fravær når det skjer i din bedrift? Du bør registrere svaret på dette spørsmålet på en klar, adekvat måte. For å redusere sjansen for at en slik risiko blir realisert, anbefales det imidlertid å ha en periodisk arbeidshelseundersøkelse (PAGO) utført i ditt firma. Under en slik undersøkelse lager bedriftslegen en oversikt over om du opplever helseproblemer på grunn av arbeid. Deltakelse i slik forskning er ikke obligatorisk for den ansatte, men det kan være veldig nyttig og bidra til en sunn og vital krets av ansatte.

I tillegg, for å forhindre andre uforutsette risikoer, må du utnevne en internt beredskapsteam (BHV). En beredskapssjef er opplært i å bringe ansatte og kunder i sikkerhet i en nødsituasjon, og vil derfor bidra til sikkerheten til din bedrift. Du kan selv bestemme hvilke og hvor mange personer du utnevner til beredskap. Dette gjelder også måten bedriftens beredskap skal finne sted. Du må imidlertid ta hensyn til størrelsen på selskapet ditt.

Overvåking og etterlevelse

Til tross for gjeldende lover og forskrifter, forekommer det fortsatt arbeidsulykker hvert år i Nederland som lett kunne vært forhindret av arbeidsgiver eller arbeidstaker. Bare eksistensen av arbeidsforholdsloven ser ikke alltid ut til å være tilstrekkelig til å garantere prinsippet om at alle må kunne arbeide trygt og sunt. Det er derfor Inspectorate SZW sjekker om arbeidsgivere, men også om ansatte overholder reglene for sunt, trygt og rettferdig arbeid. I henhold til arbeidsforholdsloven kan tilsynet iverksette etterforskning når en ulykke har skjedd eller når et bedriftsråd eller fagforening ber om det. I tillegg har tilsynet vidtgående makter og samarbeid i denne etterforskningen er obligatorisk. Hvis tilsynet finner brudd på arbeidsforholdsloven, kan stopp av arbeidet føre til en stor bot eller en lovbrudd / økonomisk lovbrudd. For å forhindre så vidtrekkende tiltak, anbefales det at du som arbeidsgiver, men også som arbeidstaker, overholder alle forpliktelser i arbeidsforholdsloven.

Har du noen spørsmål angående denne bloggen? Ta deretter kontakt Law & More. Våre advokater er eksperter innen arbeidsrettslige lover og gir deg gjerne råd.

Personverninnstillinger
Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre opplevelsen din mens du bruker nettstedet vårt. Hvis du bruker tjenestene våre via en nettleser, kan du begrense, blokkere eller fjerne informasjonskapsler gjennom innstillingene for nettleseren din. Vi bruker også innhold og skript fra tredjeparter som kan bruke sporingsteknologi. Du kan selektivt gi ditt samtykke nedenfor for å tillate slike tredjepartsinnbygging. For fullstendig informasjon om informasjonskapslene vi bruker, data vi samler inn og hvordan vi behandler dem, vennligst sjekk vår Personvernserklæring
Law & More B.V.