Bor sammen med partneren din i Nederland 1X1-bilde

Bor sammen med partneren din i Nederland

''Law & More hjelper og veileder deg og partneren din med alle trinn i søknadsprosedyren for oppholdstillatelse. ''

Vil du bo i Nederland sammen med partneren din? I så fall trenger du oppholdstillatelse. For å kvalifisere deg for oppholdstillatelse, må du og partneren din oppfylle flere krav. Det er flere generelle og spesifikke krav som gjelder.

Flere generelle krav

Det første generelle kravet er at du og partneren din begge trenger å ha et gyldig pass. Du må også fylle ut en antecedents erklæring. I denne erklæringen vil du blant annet erklære at du ikke har begått noen straffbare forhold tidligere. I noen tilfeller må du delta i forskning på tuberkulose etter ankomst til Nederland. Dette avhenger av din situasjon og nasjonalitet. I tillegg må du begge være 21 år eller eldre.

Flere spesifikke krav

Et av de spesifikke kravene er at partneren din trenger å ha tilstrekkelig inntekt som er uavhengig og langsiktig. Inntektene må vanligvis minst være den lovbestemte minstelønnen. Noen ganger gjelder et annet inntektskrav, dette avhenger av situasjonen din. Denne betingelsen gjelder ikke hvis partneren din har nådd AOW-pensjonsalderen, hvis partneren din er permanent og fullt arbeidsdyktig eller hvis partneren din permanent ikke er i stand til å oppfylle kravet om arbeidsdeltagelse.

Et annet viktig spesifikt krav som den nederlandske immigrasjons- og naturaliseringstjenesten opprettholder, er å bestå den borgerlige integrasjonsundersøkelsen i utlandet. Bare hvis du er fritatt for å ta denne eksamenen, trenger du ikke å gå opp til eksamen. Vil du vite om du er fritatt for å gå opp til eksamen, hva kostnadene er for å gå opp til eksamen og hvordan du kan melde deg opp til eksamen? Kontakt oss for informasjon.

Hvordan fungerer søknadsprosedyren?

Først av alt, alle nødvendige dokumenter og informasjon må samles inn, legaliseres og oversettes (om nødvendig). Når alle nødvendige dokumenter er samlet, kan søknaden om oppholdstillatelse sendes inn.

I de fleste situasjoner er det nødvendig med et spesielt visum for å kunne reise til Nederland og bo i mer enn 90 dager. Dette spesielle visumet kalles en vanlig midlertidig oppholdstillatelse (a mvv). Dette er et klistremerke som vil bli lagt i passet ditt av den nederlandske representasjonen. Det er avhengig av nasjonaliteten din hvis du trenger en mvv.

Hvis du trenger en mvv, kan en søknad om oppholdstillatelse og en mvv sendes inn på én gang. Hvis du ikke trenger en mvv, kan en søknad om bare oppholdstillatelse sendes inn.

Etter å ha sendt inn søknaden, vil den nederlandske immigrasjons- og naturaliseringstjenesten sjekke om du og partneren din oppfyller alle kravene eller ikke. En avgjørelse vil bli tatt innen en periode på 90 dager.

Kontakt

Har du spørsmål eller kommentarer til denne artikkelen?

Ta gjerne kontakt med hr. Maxim Hodak, advokat ved Law & More via maxim.hodak@lawandmore.nl eller hr. Tom Meevis, advokat ved Law & More via tom.meevis@lawandmore.nl. Du kan også ringe oss på følgende telefonnummer: +31 (0) 40-3690680.

Personverninnstillinger
Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre opplevelsen din mens du bruker nettstedet vårt. Hvis du bruker tjenestene våre via en nettleser, kan du begrense, blokkere eller fjerne informasjonskapsler gjennom innstillingene for nettleseren din. Vi bruker også innhold og skript fra tredjeparter som kan bruke sporingsteknologi. Du kan selektivt gi ditt samtykke nedenfor for å tillate slike tredjepartsinnbygging. For fullstendig informasjon om informasjonskapslene vi bruker, data vi samler inn og hvordan vi behandler dem, vennligst sjekk vår Personvernserklæring
Law & More B.V.