Kunnskapsmigrantbilde

Kunnskapsinnvandrer

Vil du at en høyt utdannet utenlandsk ansatt skal komme til Nederland for å jobbe for din bedrift? Det er mulig! I denne bloggen kan du lese om forholdene som en høyt kvalifisert migrant kan jobbe under i Nederland.

Kunnskapsmigranter med fri tilgang

Det bør bemerkes at kunnskapsmigranter fra visse land ikke er pålagt å ha visum, oppholdstillatelse eller arbeidstillatelse. Dette gjelder alle land som er med i EU, Norge, Island, Sveits og Liechtenstein. Hvis du har tenkt å ta med deg dyktige migranter fra et av disse landene, trenger den dyktige migranten kun et gyldig pass eller identitetskort.

Kunnskapsmigranter fra utenfor Europa

Dersom du ønsker å hente over en dyktig migrant som ikke kommer fra et av landene nevnt i forrige avsnitt, gjelder strengere regler. De vil trenge visum og oppholdstillatelse. Som arbeidsgiver er du ansvarlig for å be om disse dokumentene fra Utlendings- og naturaliseringstjenesten (IND). I tillegg skal arbeidsgiver være anerkjent som sponsor av IND. Før du lar høyt kvalifiserte migranter komme til Nederland, må du søke om denne anerkjennelsen som sponsor. Du, som selskap, må oppfylle flere betingelser for å oppnå denne statusen, inkludert en tilstrekkelig garanti for kontinuiteten og soliditeten til organisasjonen, betaling av søknadsavgiften og påliteligheten til organisasjonen, direktørene og andre involverte (juridiske) personer. . Også etter at din bedrift er anerkjent som sponsor er det flere forpliktelser du må oppfylle, nemlig administrasjonsplikten, informasjonsplikten og aktsomhetsplikten.

Lønn til kunnskapsmigranter

For deg som arbeidsgiver er det også relevant at lønnsnivået for kunnskapsmigranter til en viss grad er fastsatt. Det skilles ikke mellom de høyt kvalifiserte migrantene med fri tilgang og de høyt kvalifiserte migrantene fra utenfor Europa. Den fastsatte lønnen kan variere fra person til person, avhengig av kunnskapsmigrantens alder og om det konkrete tilfellet kvalifiserer for redusert lønnskriterium. De faktiske beløpene finner du på INDs nettsider. Høykompetentens inntekt skal uansett være minst lik standardbeløpet som gjelder for den dyktige migranten. 

European Blue Card

Det er også mulig å få en svært dyktig migrant til å komme over basert på det europeiske blå kortet. For dette gjelder andre forhold enn de som er omtalt ovenfor. EU Blue Card er en kombinert oppholds- og arbeidstillatelse med en gyldighet på 4 år. Den er beregnet på høyt kvalifiserte arbeidere med nasjonalitet fra utenfor EU, EØS eller Sveits. I motsetning til oppholdstillatelsen nevnt ovenfor, er ikke arbeidsgiveren pålagt å være en anerkjent sponsor ved søknad om EU-blåkort. Det er imidlertid en rekke andre vilkår som må være oppfylt før det blå kortet tildeles. Arbeidstaker skal blant annet ha inngått arbeidsavtale for minst 12 måneder, og arbeidstaker skal ha gjennomført minst 3-årig bachelorprogram i høyere utdanning. I tillegg er det ved EU Blue Card også en lønnsgrense som må overholdes. Dette er imidlertid forskjellig fra kriteriet beskrevet i forrige avsnitt.

Når du ansetter en svært dyktig migrant, kan du bli viklet inn i en labyrint av regler. Vurderer du å ta med en høyt kvalifisert migrant til Nederland? Ikke nøl med å ta kontakt Law & More. Våre advokater er spesialister på immigrasjonsrett og veileder deg gjerne gjennom trinnene som skal tas. 

Personverninnstillinger
Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre opplevelsen din mens du bruker nettstedet vårt. Hvis du bruker tjenestene våre via en nettleser, kan du begrense, blokkere eller fjerne informasjonskapsler gjennom innstillingene for nettleseren din. Vi bruker også innhold og skript fra tredjeparter som kan bruke sporingsteknologi. Du kan selektivt gi ditt samtykke nedenfor for å tillate slike tredjepartsinnbygging. For fullstendig informasjon om informasjonskapslene vi bruker, data vi samler inn og hvordan vi behandler dem, vennligst sjekk vår Personvernserklæring
Law & More B.V.