Endring av den nederlandske grunnloven

Personvernsensitiv telekommunikasjon blir bedre beskyttet i fremtiden

12. juli 2017 innvilget det nederlandske senatet enstemmig forslaget fra innenriksminister og Kingdom Relations Plasterk om i nær fremtid å bedre beskytte personvernet til e-post og annen personvernfølsom telekommunikasjon. Artikkel 13 nr. 2 i den nederlandske grunnloven sier at hemmelighold av telefonsamtaler og telegrafkommunikasjon er ukrenkelig. Gitt den nylige, overveldende utviklingen i sektoren telekommunikasjon, trenger imidlertid artikkel 13 avsnitt 2 en oppdatering.

Nederlandsk grunnlov

Forslaget til den nye teksten er som følger: "alle har rett til respekt for hemmeligholdet av korrespondanse og telekommunikasjon". Prosedyren for å endre artikkel 13 i den nederlandske grunnloven er satt i gang.

Personverninnstillinger
Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre opplevelsen din mens du bruker nettstedet vårt. Hvis du bruker tjenestene våre via en nettleser, kan du begrense, blokkere eller fjerne informasjonskapsler gjennom innstillingene for nettleseren din. Vi bruker også innhold og skript fra tredjeparter som kan bruke sporingsteknologi. Du kan selektivt gi ditt samtykke nedenfor for å tillate slike tredjepartsinnbygging. For fullstendig informasjon om informasjonskapslene vi bruker, data vi samler inn og hvordan vi behandler dem, vennligst sjekk vår Personvern
Law & More B.V.