Nederland: noen har mottatt pass uten...

For første gang i Nederland har noen fått pass uten kjønnsbetegnelse. Fru Zeegers føler seg ikke som en mann og føler seg ikke som en kvinne. Tidligere i år bestemte Limburgs domstol at kjønn ikke er et spørsmål om seksuelle egenskaper, men om kjønnsidentitet. Derfor er Zeegers den første personen som får et nøytralt X i passet. Dette 'X' erstatter 'V' som tidligere indikerte kjønn.

Fru Zeegers startet kampen for et kjønnsnøytralt pass for ti år siden:

Uttalelsen 'kvinnelig' føltes ikke riktig. Det er lovlig forvrengt virkelighet som ikke stemmer når du ser på den naturlige virkeligheten. Naturen har satt meg på denne jorden nøytral '.

At Zeegers fikk et "X" på passet sitt, betyr ikke at alle kan få et "X". Alle som ikke ønsker å ha en 'M' eller en 'V' på passet, må håndheve dette individuelt for retten.

https://nos.nl/artikel/2255409-geen-m-of-v-maar-x-eerste-genderneutrale-paspoort-uitgereikt.html

Personverninnstillinger
Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre opplevelsen din mens du bruker nettstedet vårt. Hvis du bruker tjenestene våre via en nettleser, kan du begrense, blokkere eller fjerne informasjonskapsler gjennom innstillingene for nettleseren din. Vi bruker også innhold og skript fra tredjeparter som kan bruke sporingsteknologi. Du kan selektivt gi ditt samtykke nedenfor for å tillate slike tredjepartsinnbygging. For fullstendig informasjon om informasjonskapslene vi bruker, data vi samler inn og hvordan vi behandler dem, vennligst sjekk vår Personvern
Law & More B.V.