Google bøtelagt en rekord på 2,42 EU-milliarder av EU. Dette er bare begynnelsen, ytterligere to straffer kan bli ilagt.

I henhold til EU-kommisjonens beslutning, må Google betale en straff på 2,42 milliarder euro for å ha brutt antitrustloven.

EU-kommisjonen uttaler at Google fordelte sine egne Google Shopping-produkter i resultatene fra Google-søkemotoren til skade for andre leverandører av varer. Koblinger til Google Shopping-produkter var og er øverst på søkeresultatsiden, mens posisjonene til konkurrerende tjenester som bestemt av Googles søkealgoritmer bare vises på lavere posisjoner.

I løpet av 90 dager vil Google måtte endre rangeringssystemet for søkealgoritmer. Ellers vil det bli ilagt en straff på opptil 5% av den gjennomsnittlige daglige globale salget av Alphabet, Googles morselskap.

Europakommisjonær for konkurranse Margrethe Vestager sa at det Google gjorde var ulovlig i henhold til EUs antitrustregler. Med dette vedtaket ble det satt presedens for fremtidige undersøkelser.

Europakommisjonen etterforsker ytterligere to tilfeller der Google angivelig misbruker konkurransereglene i det frie markedet: Android-operativsystemet og AdSense.

Les mer: https://rechtennieuws.nl/54679/commissie-legt-google-geldboete-op-242-miljard-eur-misbruik-machtspositie-als-zoekmachine-eigen-prijsvergelijkingsdienst-illegaal-bevoordelen/

2017-06-27

Dele