Send inn en klage på rettsbildet

Legg inn en klage om retten

Det er viktig at du har og opprettholder tilliten til rettsvesenet. Det er derfor du kan sende inn en klage hvis du føler at en domstol eller et medlem av domstolen ikke har behandlet deg riktig. Du bør sende et brev til styret i retten. Du må gjøre dette innen ett år etter hendelsen.

Innholdet i klagebrevet

Hvis du føler at du ikke er blitt behandlet som du burde av et medarbeider eller en dommer ved en domstol, en lagmannsrett, Handels- og industridomstolen (CBb) eller Central Appeals Tribunal (CRvB), kan klage. Dette kan for eksempel være tilfelle hvis du må vente for lenge på svar på brevet ditt eller på behandlingen av saken din. Eller hvis du føler at du ikke ble adressert ordentlig av en eller flere personer som jobbet ved retten eller måten noen ved retten henvendte deg til. Klagen kan også dreie seg om tone, ordlyd eller utforming av bokstaver eller om ikke å gi informasjon, gi informasjon for sent, gi feil informasjon eller gi ufullstendig informasjon. I nesten alle tilfeller må klagen handle om deg selv. Du kan ikke klage på måten retten har behandlet noen andre på; det er for den personen å gjøre. Med mindre du legger inn en klage på vegne av noen som du har myndighet eller vergemål over, for eksempel ditt mindreårige barn eller noen under ditt vergemål.

NOTAT: Hvis du er uenig i en avgjørelse fra domstolen eller en avgjørelse tatt av retten under behandlingen av saken din, kan du ikke klage på det. Dette bør gjøres gjennom en annen prosedyre som å klage på avgjørelsen.

Innlevering av klagen

Du kan sende inn klagen din til retten der søksmålet ditt venter. Du må gjøre dette innen ett år etter hendelsen. Du bør sende klagen til styret i den aktuelle domstolen. De fleste domstoler tillater deg å sende inn klagen din digitalt. For å gjøre dette, gå til www.rechtspraak.nl og i venstre kolonne, under overskriften "til retten", velg "Jeg har en klage". Velg den aktuelle domstolen og fyll ut det digitale klageskjemaet. Du kan deretter sende dette skjemaet til domstolen via e-post eller med vanlig post. Du kan også sende inn klagen til retten skriftlig uten dette skjemaet. Brevet ditt må inneholde følgende informasjon:

  • avdelingen eller personen du klager over;
  • Årsaken til at du klager, hva som skjedde og når;
  • ditt navn, adresse og telefonnummer;
  • din signatur;
  • muligens kopier av dokumenter som er relevante for klagen din.

Behandling av klagen

Når vi har mottatt klagen din, vil vi først sjekke om den kan håndteres. Hvis dette ikke er tilfelle, vil du bli informert så snart som mulig. Det kan også være slik at klagen din er ansvaret for et annet organ eller en annen domstol. I så fall vil retten om mulig sende klagen din og informere deg om denne videresendingen. Hvis du er under inntrykk av at klagen din lett kan løses, for eksempel gjennom en (telefonsamtale), vil retten kontakte deg så snart som mulig. Hvis klagen din blir behandlet, er fremgangsmåten som følger:

  • Rettsadministrasjonen skal informere den eller de personene du klager over, om klagen din;
  • Om nødvendig blir du bedt om å gi tilleggsinformasjon om arrangementet;
  • Deretter foretar domstolens styre en etterforskning;
  • I prinsippet vil du bli gitt muligheten til å forklare klagen din ytterligere for domstolstyret eller for en klagerådgivende komité. Personen som klagen gjelder, vil aldri håndtere klagen selv;
  • Til slutt tar domstolens styre en avgjørelse. Du vil bli informert om denne avgjørelsen skriftlig. Dette gjøres vanligvis innen 6 uker.

Har du noen spørsmål som følge av denne bloggen? Ta kontakt Law & More. Våre advokater vil gjerne gi deg råd.

Personverninnstillinger
Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre opplevelsen din mens du bruker nettstedet vårt. Hvis du bruker tjenestene våre via en nettleser, kan du begrense, blokkere eller fjerne informasjonskapsler gjennom innstillingene for nettleseren din. Vi bruker også innhold og skript fra tredjeparter som kan bruke sporingsteknologi. Du kan selektivt gi ditt samtykke nedenfor for å tillate slike tredjepartsinnbygging. For fullstendig informasjon om informasjonskapslene vi bruker, data vi samler inn og hvordan vi behandler dem, vennligst sjekk vår Personvern
Law & More B.V.