Den nederlandske ordningen med høyt kvalifiserte migranter 2018 - bilde

Den nederlandske ordningen med høyt kvalifiserte migranter 2018

Det nederlandske arbeidsmarkedet blir mer og mer internasjonalt. Antallet internasjonale ansatte innen nederlandske organisasjoner og virksomheter vokser. For folk fra utenfor EU er det mulig å komme til Nederland som en meget dyktig migrant. Men hva er en dyktig migrant? En svært dyktig migrant er en høyt utdannet utlending med statsborgerskap i et land utenfor EU og Sveits som vil inn i Nederland for å bidra til vår kunnskapsbaserte økonomi.

Hva er betingelsene for å ansette en dyktig migrant?

Hvis en arbeidsgiver ønsker å ta med en dyktig migrant til Nederland, må arbeidsgiveren være en anerkjent referent. For å bli en anerkjent referent, må arbeidsgiveren sende inn en forespørsel til Utlendings- og naturaliseringstjenesten (IND). Deretter vil IND bestemme om arbeidsgiveren vil bli kvalifisert som en anerkjent referent eller ikke. Anerkjennelsen som referent betyr at virksomheten blir ansett som en pålitelig partner av IND. Anerkjennelse har forskjellige fordeler:

  • Arbeidsgiveren kan benytte seg av en akselerert opptaksprosedyre for den dyktige migranten. I stedet for tre til fem måneder tar IND sikte på å fatte en beslutning om forespørselen innen to uker. Hvis en tillatelse er nødvendig for opphold og ansettelse, vil dette være syv uker.
  • Arbeidsgiveren må sende mindre dokumentasjon til IND. I mange tilfeller vil en individuell uttalelse være tilstrekkelig. Der opplyser arbeidsgiveren at den utenlandske arbeidstakeren oppfyller alle vilkår for opptak og opphold i Nederland.
  • Arbeidsgiveren har et fast kontaktpunkt hos IND.
  • I tillegg til vilkåret om at arbeidsgiveren må anerkjennes som referent av IND, er det også et minstelønnsvilkår for arbeidsgiveren. Dette gjelder et minstelønnsbeløp som den nederlandske arbeidsgiveren må betale til den ikke-europeiske arbeidstakeren.

Årlig blir disse minstelønnene endret med virkning fra 1. januar av Sosial- og arbeidsdepartementet basert på de siste indeksstall for lønnen i henhold til den kollektive arbeidsavtalen, utgitt av Det sentrale statistiske byrå. Rettsgrunnlaget for denne årlige modifiseringen er artikkel 1d nr. 4 i Aliens Employment Act Implementation Decret.

Fra 1. januar 2018 er det nye minstelønnsvilkår arbeidsgivere må oppfylle for å kunne bruke ordningen med høyt dyktige migranter. Basert på informasjonen fra Sentralstatistikkbyrået økes beløpene med 1.85% sammenlignet med året 2017.

Personverninnstillinger
Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre opplevelsen din mens du bruker nettstedet vårt. Hvis du bruker tjenestene våre via en nettleser, kan du begrense, blokkere eller fjerne informasjonskapsler gjennom innstillingene for nettleseren din. Vi bruker også innhold og skript fra tredjeparter som kan bruke sporingsteknologi. Du kan selektivt gi ditt samtykke nedenfor for å tillate slike tredjepartsinnbygging. For fullstendig informasjon om informasjonskapslene vi bruker, data vi samler inn og hvordan vi behandler dem, vennligst sjekk vår Personvernserklæring
Law & More B.V.