Skilsmisse med barn: kommunikasjon er nøkkelbilde

Skilsmisse med barn: kommunikasjon er nøkkelen

Når avgjørelsen om skilsmisse er tatt, er det mye å arrangere og dermed diskutere. Skilsmissepartnere befinner seg vanligvis i en følelsesmessig berg-og dalbane, noe som gjør det vanskelig å komme til rimelige avtaler. Det er enda vanskeligere når det er barn involvert. På grunn av barna er dere mer eller mindre bundet til hverandre hele livet. Du må jevnlig lage ordninger sammen. Dette gjør en skilsmisse med barn i alle tilfeller mer følelsesmessig belastende og har stor innvirkning på barna. For å skille seg så godt som mulig er det viktig å ta disse valgene sammen, og god kommunikasjon mellom partene er en avgjørende faktor. Gjennom god kommunikasjon kan du forhindre følelsesmessig skade på hverandre, men også på barna dine.

Kommunisere med ekspartneren din

Vi bryter opp forhold vi hadde startet fulle av forventninger og med de beste intensjoner. I et forhold har dere ofte et fast mønster som dere reagerer på hverandre som partnere med. En skilsmisse er øyeblikket for å bryte gjennom dette mønsteret. Og å se godt på deg selv, fordi du vil gjøre ting annerledes fra nå av, for deg selv, men også for barna dine. Noen ganger er det skuffelser og misforståelser. Grunnlaget for hvert forhold er kommunikasjon. Hvis vi ser på hvor ting går galt i kommunikasjonen vår, viser det seg at feilene vanligvis ikke stammer fra innholdet i samtalen, men fra måten ting blir sagt på. Den andre personen ser ikke ut til å 'forstå' deg, og før du vet ordet av det, befinner du deg i de samme gamle fellene igjen. Å godta og behandle en skilsmisse er en vanskelig oppgave i seg selv for et barn. På grunn av den dårlige kommunikasjonen mellom ekspartnerne, kan barna utvikle enda flere psykiske problemer.

Effekter av skilsmisse på barn

Skilsmisse er en smertefull hendelse som ofte ledsages av konflikt. Dette kan påvirke partneren fysisk og psykologisk, men også barna. De vanligste konsekvensene av skilsmisse for barn er lav selvtillit, atferdsproblemer, angst og deprimerte følelser. Når en skilsmisse er veldig konfliktfull og kompleks, er konsekvensene for barna også mer alvorlige. Å utvikle et sikkert tilknytning til foreldrene er en avgjørende utviklingsoppgave for små barn. Sikker tilknytning krever gunstige forhold, for eksempel en tilgjengelig forelder som tilbyr fred, sikkerhet, stabilitet og tillit. Disse forholdene er under press under og etter en skilsmisse. Under en separasjon er det viktig for små barn å kunne fortsette båndet med foreldrene. En trygg kontakt med begge foreldrene er grunnleggende her. Et usikkert tilknytning kan føre til redusert selvtillit, redusert motstandskraft og atferdsproblemer. Barn opplever også separasjonen som en stressende situasjon som de ikke kan kontrollere eller påvirke. I ukontrollerbare stressende situasjoner vil barn ha en tendens til å (prøve å) ignorere eller fornekte problemet og til og med ta form av posttraumatisk stress. Stress kan også føre til lojalitetskonflikter. Lojalitet er det naturlige båndet mellom foreldre og barn som oppstår ved fødselen, der et barn nesten alltid er lojal mot begge foreldrene. I lojalitetskonflikter kan en eller begge foreldrene være sterkt avhengige av barnet sitt. I en kompleks skilsmisse kan foreldre noen ganger bevisst eller ubevisst tvinge barnet sitt til å velge. Dette skaper en indre konflikt hos barnet, som naturlig vil være lojal mot begge foreldrene. Å måtte velge er en håpløs oppgave for et barn og fører ofte til at han prøver å velge mellom begge foreldrene. Det kan være at et barn kommer hjem til moren fra en helg med faren og sier til faren at det var veldig hyggelig, men til moren at det var fryktelig kjedelig. Studier viser at det er viktig for et barn å få godkjenning fra en av foreldrene til å ha det bra med den andre. I noen skilsmisser kan det til og med skje at barnet tror det er eller blir gjort ansvarlig for foreldrenes velvære. Barnet blir (og / eller føler) bedt om å ta feil behandling. Ovennevnte effekter er vanlige i foreldrenes skilsmisse der det er mye misforståelse og spenning mellom foreldrene.

Forebygge en skilsmisse

 Som foreldre vil du ha det beste for barnet ditt, så det alene er en grunn til å unngå kommunikasjonsproblemer. Nedenfor tilbyr vi en rekke tips for å sikre at du fortsetter å kommunisere godt med ekspartneren din i den vanskelige perioden med din skilsmisse:

  • Det er viktig å fortsette å se hverandre og ha samtaler ansikt til ansikt. Prøv å unngå å ta vanskelige avgjørelser via WhatsApp eller en telefonsamtale.
  • Lytt til den andre personen (men se på deg selv!) Lytt nøye til den andre personen og bare svare på det han eller hun sier. Ikke ta med ting som ikke er relevante for denne samtalen.
  • Forsøk alltid å være rolig og respektere hverandre. Hvis du merker at følelser løper høyt under en samtale, må du stoppe det slik at du kan fortsette det rolig senere.
  • Hvis du straks legger alle dine krav på bordet under en samtale, kan dette motvirke partneren din. Prøv derfor rolig å ta avgjørelser om ting en etter en.
  • Når du diskuterer et emne, prøv alltid å få eks-partneren til å reagere og si fra. Dette vil gi deg en klar ide om hva din tidligere partner synes om emnet.
  • I samtalene, prøv å få ting gjort i stedet for å misbillige dine eks-partner ting. Du vil se at med en positiv holdning vil du ha bedre samtaler.
  • For å hjelpe samtalen videre er det nyttig å unngå lukkede ord som 'alltid' og 'aldri'. På denne måten holder du en åpen samtale, og du kan fortsette å ha gode samtaler.
  • Sørg for at du går godt inn i intervjuet. Dette inkluderer å tenke på ting som kan være kompliserte eller emosjonelle for deg.
  • Enig i at irritasjoner skal uttrykkes direkte, og ikke holdes på flaske.
  • Snakk om samtalene du har med menneskene rundt deg. På denne måten har du et utløp for følelsene dine, og de kan hjelpe deg med å sette ting i perspektiv eller gi deg ytterligere tips for fremtidige samtaler.

Support

Det er forskjellige former for hjelp tilgjengelig når skilsmissen er vanskelig, i tillegg til støtten fra advokaten din og / eller megleren. For eksempel kan du søke støtte fra mennesker nær deg, sosialarbeidere eller andre som lider. Når det gjelder å støtte barn, er det frivillige organisasjoner og ungdomstjenester som kan tilby veiledning. Å snakke om vanskelige valg gir sjelefred, klarhet og bidrar til en positiv holdning.

Lås og nøkkel

At barnas interesser skal komme først, virker selvinnlysende, og derfor ikke verdt å nevne. Men det kan til og med være en viktig nøkkel hvis du ikke kan trene noe sammen: tenk på hva barna ønsker? Det avgjør mange diskusjoner. Å gjenkjenne mønsteret der du er fanget sammen er det første trinnet i å stoppe det. Hvordan du kan stoppe et slikt mønster er ikke en enkel oppgave: dette er førsteklasses sport og krever at du som foreldre ser på hva som trengs for barna og hvor følelsene dine kommer fra når du kommuniserer med din tidligere partner. Den raskeste veien til fremtiden er å gjenkjenne hva som påvirker deg og å tørre å stille deg selv spørsmålet som får deg til å låse opp og ikke lenger være i stand til å rasjonelt diskutere saker med den andre foreldren. Og det er vanligvis der nøkkelen ligger.

Planlegger du en skilsmisse og vil du ordne alt så godt som mulig for barna dine? Eller har du fortsatt problemer etter skilsmissen? Ikke nøl med å kontakte skilsmisseadvokater of Law & More. Vi vil gjerne gi råd og hjelpe deg.

Personverninnstillinger
Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre opplevelsen din mens du bruker nettstedet vårt. Hvis du bruker tjenestene våre via en nettleser, kan du begrense, blokkere eller fjerne informasjonskapsler gjennom innstillingene for nettleseren din. Vi bruker også innhold og skript fra tredjeparter som kan bruke sporingsteknologi. Du kan selektivt gi ditt samtykke nedenfor for å tillate slike tredjepartsinnbygging. For fullstendig informasjon om informasjonskapslene vi bruker, data vi samler inn og hvordan vi behandler dem, vennligst sjekk vår Personvernserklæring
Law & More B.V.