Skilsmisse og situasjonen rundt koronaviruset

Skilsmisse og situasjonen rundt koronaviruset

Koronaviruset har vidtrekkende konsekvenser for oss alle. Vi må prøve å være hjemme så mye som mulig og jobbe hjemmefra. Dette sikrer at du tilbringer mer tid med partneren din hver dag enn du gjorde før. De fleste er ikke vant til å tilbringe så mye tid sammen hver dag. I noen husholdninger forårsaker denne situasjonen til og med den nødvendige spenningen. Spesielt for de partnere som allerede hadde å gjøre med forholdsproblemer før koronakrisen, kan de nåværende forhold skape en uholdbar situasjon. Noen partnere kan til og med komme til den konklusjon at det er bedre å få skilsmisse. Men hva med det under koronakrisen? Kan du søke om skilsmisse til tross for tiltakene som gjelder coronavirus for å være hjemme så mye som mulig?

Til tross for de strengere tiltakene fra RIVM, kan du fremdeles starte skilsmisseprosedyrer. Skilsmissadvokatene til Law & More kan gi råd og hjelpe deg i denne prosessen. I løpet av skilsmisseprosedyrene kan det skilles mellom en skilsmisse på felles anmodning og en ensidig skilsmisse. Ved skilsmisse på felles forespørsel, sender du og din (tidligere) partner et enkelt begjæring. Videre er du enig i alle ordningene. En ensidig anmodning om skilsmisse er en anmodning fra en av de to partnerne til retten om å oppløse ekteskapet. Ved skilsmisse på felles anmodning er en rettsmøte vanligvis ikke nødvendig. Ved en ensidig anmodning om skilsmisse er det vanlig å planlegge en muntlig høring ved retten etter den skriftlige runden. Mer informasjon om skilsmissen finner du på vår skilsmisseside.

Som et resultat av koronavirusutbruddet jobber domstoler, domstoler og spesialkollegier så langt som mulig avstand og med digitale metoder. For familiesaker i forbindelse med koronaviruset er det en midlertidig ordning der tingrettene i prinsippet bare behandler muntlig saker som anses å være svært presserende via en telefon (video) forbindelse. En sak anses for eksempel som veldig presserende dersom retten mener at barns sikkerhet står på spill. I mindre presserende familiesaker vurderer domstolene om sakens art er egnet til å bli behandlet skriftlig. Hvis dette er tilfelle, vil partene bli bedt om å gå med på dette. Hvis parter har innvendinger mot en skriftlig prosedyre, kan retten fortsatt planlegge en muntlig høring via en telefonisk (video) forbindelse.

Hva betyr dette for din situasjon?

Hvis du er i stand til å diskutere om skilsmisseprosedyren med hverandre, og det er også mulig å gjøre ordninger sammen, anbefaler vi at du foretrekker en felles skilsmisseanmodning. Nå som dette generelt ikke krever rettsmøte og skilsmissen kan avgjøres skriftlig, er det den mest passende måten å få en skilsmisse under koronakrisen. Domstoler forsøker å fatte beslutninger om felles søknader innen de frister som er fastsatt i loven, selv under koronakrisen.

Hvis du ikke klarer å komme til enighet med din (eks-) partner, vil du bli tvunget til å starte en ensidig skilsmisseprosedyre. Dette er også mulig under koronakrisen. Skilsmisseprosedyren på ensidig forespørsel starter med inngivelse av begjæringen hvor skilsmissen og eventuelle tilleggsbestemmelser (underholdsbidrag, deling av bo, etc.) blir bedt om av advokaten til en av partnerne. Denne begjæringen blir deretter presentert for den andre partneren av en fogder. Den andre partneren kan deretter levere et skriftlig forsvar innen 6 uker. Etter dette er det generelt planlagt en muntlig høring, og i prinsippet følger dommen. Som et resultat av koronatiltakene, kan en ensidig søknad om skilsmisse ta lengre tid før en muntlig høring kan finne sted dersom saken ikke kan behandles skriftlig.

I denne sammenhengen er det mulig å starte skilsmissebehandling også under koronakrisen. Dette kan enten være en felles forespørsel eller en ensidig søknad om skilsmisse.

Online skilsmisse under koronakrisen kl Law & More

Også i disse spesielle tider skilsmisseadvokatene til Law & More står til din tjeneste. Vi kan gi deg råd og veilede ved hjelp av en telefon, videosamtale eller e-post. Hvis du har spørsmål om skilsmissen din, ikke nøl med å kontakte vårt kontor. Vi er glade for å hjelpe deg!

Personverninnstillinger
Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre opplevelsen din mens du bruker nettstedet vårt. Hvis du bruker tjenestene våre via en nettleser, kan du begrense, blokkere eller fjerne informasjonskapsler gjennom innstillingene for nettleseren din. Vi bruker også innhold og skript fra tredjeparter som kan bruke sporingsteknologi. Du kan selektivt gi ditt samtykke nedenfor for å tillate slike tredjepartsinnbygging. For fullstendig informasjon om informasjonskapslene vi bruker, data vi samler inn og hvordan vi behandler dem, vennligst sjekk vår Personvern
Law & More B.V.