Forhold i sammenheng med familiegjenforening

Forhold i sammenheng med familiegjenforening

Når en innvandrer får oppholdstillatelse, får han eller hun også rett til familiegjenforening. Familiegjenforening betyr at familiemedlemmene til statusinnehaveren har lov til å komme til Nederland. Artikkel 8 i den europeiske menneskerettighetskonvensjonen gir rett til å respektere familielivet. Familiegjenforening gjelder ofte innvandrerens foreldre, brødre og søstre eller barn. Imidlertid må statusinnehaveren og hans eller hennes familie oppfylle en rekke betingelser.

Forhold i sammenheng med familiegjenforening

Referenten

Innehaveren av statusen blir også referert til som sponsor i prosedyren for familiegjenforening. Sponsoren må sende inn søknaden om familiegjenforening til IND innen tre måneder etter at han eller hun har fått oppholdstillatelse. Det er viktig at familiemedlemmene allerede dannet en familie før innvandreren reiste til Nederland. I tilfelle ekteskap eller partnerskap må innvandreren demonstrere at partnerskapet er varig og eksklusivt og at det allerede eksisterte før innvandringen. Innehaveren av statusen må derfor bevise at familiedannelse allerede hadde funnet sted før hans eller hennes tur. Hovedbeviset er offisielle dokumenter, som vigselsattester eller fødselsattester. Hvis statusinnehaveren ikke har tilgang til disse dokumentene, kan det noen ganger bli bedt om en DNA-test for å bevise familieforbindelsen. I tillegg til å bevise familieforholdet, er det viktig at sponsoren har tilstrekkelige penger til å støtte familiemedlemmet. Dette betyr vanligvis at statusinnehaveren må tjene den lovlige minstelønnen eller en prosentandel av denne.

Ytterligere vilkår

Ytterligere vilkår gjelder for bestemte familiemedlemmer. Familiemedlemmer i alderen 18 til 65 år må bestå en grunnleggende samfunnsintegrasjonseksamen før de kommer til Nederland. Dette blir også referert til som borgerlig integrasjonskrav. Videre, for ekteskap som er inngått før statusinnehaveren har reist til Nederland, må begge partnere ha nådd minimumsalderen på 18. For ekteskap som er inngått på et senere tidspunkt eller for ugifte forhold, er det et krav at begge partnere må være minst 21 år. år gammel.

Hvis sponsoren ønsker å gjenforene seg med barna sine, kreves følgende. Barn må være mindreårige når søknaden om familiegjenforening sendes inn. Barn fra 18 til 25 år kan også være berettiget til familiegjenforening med foreldrene hvis barnet alltid har tilhørt familien og fortsatt tilhører foreldrenes familie.

MVV

Før IND gir tillatelse til at familien kan komme til Nederland, må familiemedlemmene rapportere til den nederlandske ambassaden. På ambassaden kan de søke om MVV. En MVV står for 'Machtiging voor Voorlopig Verblijf', som betyr tillatelse til midlertidig opphold. Når du sender inn søknaden, vil den ansatte ved ambassaden ta familiemedlemmets fingeravtrykk. Han eller hun må også levere inn passfoto og signere det. Søknaden vil da bli videresendt til IND.

Kostnaden for reisen til ambassaden kan være veldig høy, og i noen land kan den være veldig farlig. Sponsoren kan derfor også søke om MVV med IND for hans eller hennes familiemedlemmer. Dette er faktisk anbefalt av IND. I så fall er det viktig at fadderen tar et passfoto av familiemedlemmet og en antecedentserklæring signert av familiemedlemmet. Ved en antecedentserklæring erklærer familiemedlemmet at han eller hun ikke har noen kriminell fortid.

Beslutning IND

IND vil sjekke om søknaden din er fullført. Dette er tilfelle når du har fylt ut detaljene riktig og lagt til alle nødvendige dokumenter. Hvis søknaden ikke er fullstendig, vil du motta et brev for å rette utelatelsen. Dette brevet inneholder instruksjoner om hvordan du fyller ut søknaden og datoen da søknaden må være fullstendig.

Når IND har mottatt alle dokumentene og resultatene av eventuelle undersøkelser, vil den sjekke om du oppfyller vilkårene. I alle tilfeller vil IND, på grunnlag av en individuell vurdering av interessene, vurdere om det er et familie- eller familieliv som EMK artikkel 8 gjelder for. Du vil da motta en avgjørelse om søknaden din. Dette kan være en negativ beslutning eller en positiv beslutning. I tilfelle en negativ beslutning avviser IND søknaden. Hvis du er uenig i avgjørelsen fra IND, kan du protestere mot avgjørelsen. Dette kan gjøres ved å sende en innvending til IND, der du forklarer hvorfor du er uenig i avgjørelsen. Du må sende inn innsigelsen innen fire uker etter datoen for INDs beslutning.

Ved en positiv beslutning godkjennes søknaden om familiegjenforening. Familiemedlemmet får komme til Nederland. Han eller hun kan hente MVV på ambassaden som er nevnt på søknadsskjemaet. Dette må gjøres innen 3 måneder etter den positive avgjørelsen, og ofte må det avtales. Den ansatte ved ambassaden stikker MVV på passet. MVV er gyldig i 90 dager. Familiemedlemmet må deretter reise til Nederland innen disse 90 dagene og rapportere til resepsjonen i Ter Apel.

Er du innvandrer og trenger du hjelp med eller har du spørsmål om denne prosedyren? Advokatene våre hjelper deg gjerne. Vær så snill og kontakt Law & More.

Personverninnstillinger
Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre opplevelsen din mens du bruker nettstedet vårt. Hvis du bruker tjenestene våre via en nettleser, kan du begrense, blokkere eller fjerne informasjonskapsler gjennom innstillingene for nettleseren din. Vi bruker også innhold og skript fra tredjeparter som kan bruke sporingsteknologi. Du kan selektivt gi ditt samtykke nedenfor for å tillate slike tredjepartsinnbygging. For fullstendig informasjon om informasjonskapslene vi bruker, data vi samler inn og hvordan vi behandler dem, vennligst sjekk vår Personvernserklæring
Law & More B.V.