Endring av det nederlandske tilsynsloven for tillitsverv

Den nederlandske lov om tilsynskontorer

I henhold til den nederlandske lov om tilsyn med tilsynskontorer anses følgende tjeneste som en tillitsservice: levering av bosted for en juridisk enhet eller selskap i kombinasjon med levering av tilleggstjenester. Disse tilleggstjenestene kan blant annet bestå i å gi juridisk rådgivning, ta vare på selvangivelse og gjennomføre aktiviteter knyttet til utarbeidelse, vurdering eller revisjon av årsregnskapet eller gjennomføring av forretningsadministrasjonen. I praksis skilles tilbudet om bosted og tilbudet av tilleggstjenester ofte; disse tjenestene leveres ikke av samme part. Partiet som leverer tilleggstjenestene bringer klienten kontakt med en part som tilbyr bosted eller omvendt. På denne måten faller begge tilbydere ikke innenfor rammen for den nederlandske tilsynsloven for tillitskontorer.

Imidlertid, med en endringsavtale fra 6. juni 2018, ble det fremmet et forslag om å innføre et forbud mot denne separasjonen av tjenester. Dette forbudet innebærer at tjenesteleverandører beviser en tillitstjeneste i henhold til Dutch Trust Office Supervision Act når de leverer tjenester som er rettet både mot levering av hjemsted og til levering av tilleggstjenester. Uten tillatelse har en tjenesteleverandør derfor ikke lenger lov til å tilby tilleggstjenester og deretter bringe klienten i kontakt med en part som gir bosted. Videre kan en tjenesteleverandør som ikke har tillatelse ikke fungere som mellomledd ved å bringe en klient i kontakt med ulike parter som kan tilby bosted og tilby tilleggstjenester. Lovforslaget om endring av den nederlandske tillitskontoret er nå i senatet. Når dette lovforslaget blir vedtatt, vil dette få store konsekvenser for mange selskaper; mange selskaper må søke om tillatelse i henhold til den nederlandske tillitsloven for å fortsette sin nåværende virksomhet.

Personverninnstillinger
Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre opplevelsen din mens du bruker nettstedet vårt. Hvis du bruker tjenestene våre via en nettleser, kan du begrense, blokkere eller fjerne informasjonskapsler gjennom innstillingene for nettleseren din. Vi bruker også innhold og skript fra tredjeparter som kan bruke sporingsteknologi. Du kan selektivt gi ditt samtykke nedenfor for å tillate slike tredjepartsinnbygging. For fullstendig informasjon om informasjonskapslene vi bruker, data vi samler inn og hvordan vi behandler dem, vennligst sjekk vår Personvernserklæring
Law & More B.V.